KRAJ TENISKE BAJKE! Krunićeva poražena na startu US Open-a!

Srpska teniserka porazom od Koko Vandeveg sa 2:0 nije uspela da nastavi impresivan niz iz kvalifikacija koji ju je doveo do prvog učešća na Gren slem turnirima u istoriji

  • 0

Neslavan debi! Srpska teniserka Aleksandra Krunić nije uspela da se plasira u drugo kolo US Opena s obzirom da je na prvom Gren slemu u karijeri poražena od Amerikanke Koko Vandeveg rezultatom 2:0 (6:4, 7:6 /7:5/ )

Zanimljivo, ovo je druga pobeda Amerikanke protiv srpskih teniserki u karijeri, uz jedan poraz. Prethodno je 2012. godine savladala Jelenu Janković u Stenfordu da bi ove godine poražena na turniru u Karlstadu od Ane Ivanović.

Bez obzira što je debitantkinja na velikim turnirima Krunićeva je silovito započela meč i vrlo brzo povela sa 2:0. Međutim, Amerikanka je ubacila u višu brzinu i posle neizvesnih gemova povela sa 3:2.

Nedugo zatim Koko je napravila još jedan brejk, povela sa 4:2, ali je srpska teniserka uspela da izjednači na 4:4. Ipak, prvi set je pripao domaćoj teniserki koja je zahvaljujući brejku povela sa 6:4.

Početak drugog seta prošao je u izjednačenoj borbi. Obe teniserke čuvale su svoj servis sve do šestog gema kada je Amerikanka uspela da osvoji brejk i povede sa 4:2. Ali, kada se činilo da će Vandevegova privesti meč kraju srpska teniserka je vratila brejk i smanjila na 4:3.

Identično kao i u prvom setu Krunićeva se vratila ''iz mrtvih'' i izjednačila na 4:4, ovoga puta bez izgubljenog poena. To kao da je dalo vetar u leđa mladoj srpkinji koja je napravila još jedan brejk bez izgubljenog poena i povela sa 5:4.

U nastavku je usledila prava drama. Najpre je Amerikanka ribrejkovala i izjednačila na 5:5 da bi Aleksandra ponovo iskoristila nešto lošiji servis protivnice i došla do nove brejk lopte. Međutim, zadrhtala je ruka i Vandevegova je povela sa 6:5.

Dobar servis u 12. gemu doneo je Srpkinji izjednačenje i set je otišao u taj brejk u kojem se Koko bolje snašla i sa 7:5 osvojila drugi set i plasirala se u narednu rundu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA