GRAN PRI: "Bezgrešne" Kineskinje bolje od Srpkinja

Odbojkašice iz najmnogoljudnije zemlje sveta sa 3:1 savladale Srbiju i najavile ozbiljan napad na ček od 200.000 dolara koje dobija pobednik najkomercijalnijeg takmičenja sveta

  • 0

Fajnal-siks odbojkaškog Gran-prija najbolje odbojkašice Srbije počele su porazom. U prvom meču odigranom u japanskom Saporou naše devojke nisu imale šanse protiv razigranih i skoro "bezgrešnih" Kineskinja. Srbija - Kina 1:3 (21:25, 25:22, 17:25, 20:25).

Kina je dominirala od samog starta meča i u ovom najprestižnijem, ali i najisplativijem takmičenju pretenduje na sam vrh. Jovana Brakočević i Jelena Nikolić su osvojile 36 poena od naših 83, ali je Kina za četiri seta napravila samo 11 grešaka.

Ovo je podatak koji se ne viđa često i to bi, uz sjajan prijem Kineskinja, bio i najveći razlog našeg poraza. Kineskinje su imale i šest blokova više (15/9)... Srbija u četvrtak od 6:30 igra protiv selekcije SAD, trostrukih uzastopnih pobednica.  Osim spomenutih reprezentacija za ček od 200.000 dolara bore se još Japan, Italija i Brazil.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA