NOLE: Neću drugima da govorim šta da jedu

- Ono što je dobro za mene, ne mora da bude za druge. Svi smo različiti - rekao je Đoković posle pobede u prvom kolu US Opena

  • 7

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković zadovoljan se obratio novinarima zbog uspešnog početka US Opena i očekivano lake pobede protiv Litvanca Rikardasa Berankisa (6:1, 6:2, 6:2).

- Uspeo sam da napravim dosta brejkova na početku meča i preuzmem kontrolu. To mi je i bila želja. U nastavku je cilj bio da svaki poen odigram kao da je odlučujući i mogu da budem zadovoljan kako sam odigrao - rekao je Ðoković novinarima u Njujorku.

Svetski broj jedan je odservirao 10 asova, zabeležio 28 vinera i za samo 82 minuta prošao u drugo kolo, gde će mu protivnik biti Nemac Benjamin Beker, koji je pobedio Čeha Lukaša Rosola sa 6:3, 3:6, 6:3, 6:4.

Ðoković se osvrnuo na podatak da se sve više tenisera odlučuje na dijetu koja mu je pomogla da reši problem sa disanjem i eliminiše česte povrede.

Nedavno je Britanac Endi Mari priznao da je pokušao da izbaci gluten iz ishrane, ali i da je ubrzo morao da odustane, jer se osećao "užasno i bez snage".

- Primetio sam da sad sve više tenisera izbacuje gluten iz ishrane. Ta dijeta mi je promenila život u pozitvnom smislu, bolje se osećam kako na terenu, tako i van njega. Ipak, ne želim da utičem na ljude i govorim im kako da žive i jedu. Ono što je dobro za mene, ne mora da bude za druge. Svi smo različiti - rekao je Ðoković novinarima u Njujorku.

Ðoković je nakon promenjene ishrane postigao neverovatne rezultate 2011. godine. Srpski teniser je te sezone osvojio 10 titula, tri Grend slema i ostvario seriju od čak 43 uzastopno dobijena meča.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mućki provokator

    28. avgust 2013 | 16:56

    Ima pravo doping je za druge zabranjen

  • Sasa

    28. avgust 2013 | 14:26

    Manipulator si ti, koji nezna drugo nego da vredja bez osnova. Uspeh Noleta treba je ponos za nas nas narod, i treba da predstavlja uzor za sve nase mlade sportiste i ljubitelje sporta! Ocigledno ljubomora i zavist su opake bolesti, i ljudi kao ti to ne vide, i ne zele da vide!

  • Bosnjak

    28. avgust 2013 | 13:44

    Ma opet siri dezinformacije to mu je u krvi.Teski manipulator

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA