ČUDO OD DETETA: Rođen bez nogu, a igra tenis! (FOTO) (VIDEO)

Iako se već po samom dolasku na svet susreo sa velikim hendikepom, Konera Strauda to nije pokolebalo da 12 godina kasnije postane odličan teniser. Veliku podršku i divljenje dobio je i od jednog od najboljih tenisera današnjice Rafaela Nadala

  • 5

Mnogi teniseri širom sveta mogu štošta da nauče od Rafaela Nadala, a Španac je u utorak naučio nešto od Konera Strauda, dečaka koji je rođen bez kukova, kolena, bedara i zglobova.

Fasciniran njegovim teniskim umećem Strauda je posetio i jedan od najboljih tenisera na svetu Nadal, koji je iskoristio slobodno vreme na US Openu da se druži sa ovim fenomenalnim klincem.

- Najvažnija stvar u svemu ovome je da si sretan. To što se Straud bavi tenisom odlično je za njega, ali i sjajna slika i ohrabrenje za sve ostale koji se nalaze u sličnoj situaciji - rekao je Nadal i dodao:

- Takođe, ovo je sjajan primer i za mene kao i za ostale ljude.

Straud je prvobitno rođen sa nogama, ali su roditelji zbog njegove bolesti, uz konsultaciju s doktorima, odlučili da je amputacija najlogičnije rešenje. To što ima hendikep nije ga sprečilo da sa 12 godina igra tenis sa vršnjacima koji su rođeni bez ikakvih problema.

- Ključ uspeha je u pozitivnom stavu koji treba da poseduješ. Bitna je zabava, a za nervozu, čak i posle promašenog poena, nema mesta. Volim ovu igru zato što si u njoj sam svoj čovek - rekao je Straud.

Svoj prvi turnir Straud je osvojio sa osam godina i to u dublu. Ubrzo nakon toga usledlo je osvajanje trofeja i u singlu. Međutim, igranje protiv zdravih osoba mu vrlo brzo donese zamor te se Straud oprobao i na turniru u invalidskim kolicima.

Mladi teniser sa hendikepom potajno se nada da će jednog dana zaživeti ideja da se na US Openu održe mečevi u kolicima što bi za njega svakako bio veliki izazov.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA