Platini bi da bude predsednik FIFA?

- Nisam siguran šta će se desiti, ali ću odluku doneti bez konsultacija sa Blaterom. Sep je rekao da sam ja njegov legitimni naslednik na mestu predsednika FIFA - rekao je Platini

  • 4

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA), Mišel Platini, rekao je da nije siguran da li će se kandidovati za mesto prvog čoveka Svetske fudbalske federacije (FIFA) za dve godine, kada istekne mandat Sepu Blateru, prenosi francuski Le Ekip.

- Trenutno sam u dilemi. Više o tome reći ću na sastanku Izvršnog komiteta UEFA u Dubrovniku koji se održava 19. i 20. septembra.

- Dužan sam da izrazim mišljenje jer svi to od mene očekuju, ali to neće biti laka odluka. Moram da vidim da li će to biti prava stvar za fudbal, jer sam veoma srećan kao predsednik UEFA -, rekao je Platini.

Platini je izjavio da ga Sep Blater vidi kao svog naslednika.

- Bio sam tri puta izabran za najboljeg na svetu, ali kao fudbaler, ne kao i funkcioner. Nisam siguran šta će se desiti, ali ću odluku doneti bez konsultacija sa Blaterom.

- On je rekao da će se povući posle mandata, ali konačnu odluku doneće posle Svetskog prvenstva u Brazilu. Sep je rekao da sam ja njegov legitimni naslednik na mestu predsednika FIFA", zaključio je Platini.

On je došao na čelo UEFA 2007. godine kada je pobedio Šveđanina Lenarta Johansona, a Sep Blater je predsednik FIFA od 1998. godine kada je došao umesto Brazilca Žoaa Avelanža.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BgPetar

    28. avgust 2013 | 20:05

    Ne lupetaj Nemanja!Barsa igra fudbal kakav se vise nece igrati treba da gledas i uzivas,to sto vi mrzite Barsu i Mesija to je neka druga prica

  • Nemanja

    28. avgust 2013 | 23:54

    Barsa nije jedina koja zna da igra tika-taka ako na to mislis a razlog sto ja mrzim barsu je zato sto igraju neposteno a primer na to je utakmica protiv chelsea pa ti gledaj.. A sto se tice mesija on je odlican igrac i lojalan za svoj tim to je neko ko stavrno mora postovati.

  • baccko

    28. avgust 2013 | 23:40

    uefa mafija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA