BIĆE FRKE? Hrvatski navijači lako kupili karte za Srbija - Hrvatska!

Navodno, iako im to nije dozovoljeno po dogovoru fudbalskih saveza, navijačima iz Hrvatske niko nije tražio identifikacione dokumente pri kupovini ulaznica za visokorizični meč na "Marakani" 6. septembra

  • 20

Još pred meč između fudbalskih reprezentacija Hrvatske i Srbije u martu na stadionu "Maksimir", dva fudbalska saveza su se dogovorila da na tribinama ne bude gostujućih navijača, s obzirom na to da je dvomeč u kvalifikacijama za Mundijal u Brazilu 2014. godine proglašen visokorizičnim. Oko "Marakane" će biti postavljena sigurnosna ograda sa sedam prolaza, a najavljene su detaljne kontrole ulaznica, dok su bilo kakvi transparenti na ogradi oko terena zabranjeni.

U Zagrebu nije bilo organizovanog dolaska srpskih navijača, pa tako ni 6. septembra na "Marakani" ne bi trebalo da bude hrvatskih. Utakmica naredne nedelje mora da prođe bez bilo kakavih incidenata, s obzirom na to da je UEFA već pisala Fudbalskom savezu Srbije da u suprotnom prete drastične kazne, uključujući izbacivanje svih selekcija iz takmičenja na nekoliko godina.

Međutim, hrvatski portal Index.hr objavio je fotografiju, koja se deli po društvenim mrežama, na kojoj se vidi karta za meč Srbija - Hrvatska, a koju su kupili tamošnji navijači!

Takođe, prema navodima portala "šire se i glasine iz navijačkih krugova", da se put Beograda spremaju navijači iz hrvatskih gradova, koji su se pohvalili svojim kupljenim kartama. Konkretno, ova ulaznica na fotografiji je za Sever, tradcionalnu tribinu navijača Crvene zvezde.

Navodno, navijači koji su se dokopali karata objasnili su kako su ih kupili lako, neuporedivo lakše nego na primer za Dinamove utakmice u kvalifikacijama za Ligu šampiona, jer im niko nije tražio nikakve identifikacione dokumente! Samim tim ne može biti ni provere identiteta kupca na ulazu na stadion.

- Ko je rekao da neće biti hrvatskih navijača u Beogradu? 06. 09. 2013. Vidimo se! Hrvatski navijači od svih zakona jači - stoji u opisu slike na Fejsbuk grupi Izagola.hr.

Ukoliko je ovakvih propusta zaista i bilo, pitanje je da li nadležni u Beogradu mogu na vreme da reaguju i spreče dolazak hrvatskih navijača, kao i bilo koju vrstu nereda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gogi

    29. avgust 2013 | 23:52

    Na nasem Severu necete uci a bogami ni na Marakanu,vidimo se hrvati!

  • Makarije

    30. avgust 2013 | 04:43

    Može da se uđe na Marakanu, a da se izađe, teško :)

  • Ja

    30. avgust 2013 | 06:30

    Pa da,biće njih 4-5 i biće manji od makovog zrna,ćutaće i gledati utakmicu,a onda će se hvaliti kako su bili u Bg na utakmici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA