TRANSFERI & TRAČEVI: Zvezda dovodi Aleksandra Lukovića, Miloš Krasić prešao u Bastiju!

Dosadašnji fudbaler Totenhema Geret Bejl novi je član Reala iz Madrida sa kojim je potpisao višegodišnji ugovor vredan ukupno 91 milion evra, Kevin Princ Boateng je prešao iz Milana u Šalke

  • 0

Pretposlednji dan letnjeg prelaznog roka nije razočarao transferima i tračevima. Crvena zvezda dovodi Aleksandra Lukovića, Miloš Krasić je na pozajmici u Bastiji, OFK Beograd se pojačao Stevanom Batesom, Markom Perovićem i Jovanom Damjanovićem.

 

Geret Bejl je potpisao ugovor sa Real Madridom, ali nije oborio rekord iz 2009. kada je za 96 miliona evra u "kraljevski" klub došao Kristijano Ronalndo.

 

TRANSFERI:

 

Miloš Krasić

 

Srpski fudbaler je veći deo prelaznog roka bio na meti Juventusa, ali će ipak otići na pozajmicu u Bastiju. Krasić se nije naigrao u Fenerbahčeu pa će možda igrama u francuskom klubu moći da dokaže da je još koristan igrač.

 

Najbolje partije pružao je za CSKA Moskvu, ali u narednim klubovima nije bio toliko zapažen.

 

 

Stevan Bates, Marko Perović i Jovan Damjanović

 

Fudbalski klub OFK Beorgad potpisao je ugovore sa ovom trojicom iskusnih igrača.  Bates ima 31 godinu, igra u odbrani, a do sada je bio član Železnika, Alanije, Rada, Šaterua, Bakua, Tromsa, Hazara i Mes Karmana.

 

Damjanović je za svojih 30 godina igrao za Radnički Obrenovac, Rad, Železnik, Borac, Rid, Paderborn, Visbaden, Dinamo Minsk i Dinamo Brest.

 

Član OFK Beograda postao je i Marko Perovioć, 29-godišnji nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Bazela, Nju Inglanda i Persepolisa.

 

Geret Bejl

 

Dosadašnji fudbaler Totenhema Geret Bejl novi je član Reala iz Madrida sa kojim je potpisao višegodišnji ugovor vredan ukupno 91 milion evra, preneo je sportski dnevnik AS.

 

Pozivajući se na izvore iz španskog "kraljevskog kluba", list navodi da će Totenhem za prelazak Bejla dobiti 84 miliona evra plus sedam miliona u bonusima, zavisno koliko velški repezentativac bude igrao u novom klubu.

 

 

Ovim je završena najveća transfer-saga prelaznog roka, koja je nedeljama bila među udarnim vestima evropskih sportskih medija.

 

AS tvrdi da će Bejl zarađivati 10 miliona evra godišnje, a njegov transfer, kako se očekivalo, nije nadmašio dosadašnji rekordni iz 2009. godine, kada je Real Madrid za dolazak Kristijana Ronalda platio Mančester Junajtedu neverovatnih 96 miliona evra.

 

 

Kevin Princ Boateng

 

Repezentivac Gane i fudbaler Milana prešao je u Šalke posle uspešno obavljenih lekarskih pregleda. Nemački klub je isplatio italijanskom 12 miliona evra za ovaj četvorogodišnji trasfer.

 

- Srećan sam što sam ponovo u kući u Nemačkoj, u najboljoj ligi na svetu - izjavio je Boateng na konferenciji za štampu.

 

 

TRAČEVI:

 

Aleksandar Luković

 

Kako javlja RTS fudbaler Zenita Aleksandar Luković bi mogao da bude novo pojačanje Crvene zvezde. Navodno je već postignut dogovor sa ovim štoperom i već sutra će možda stići na "Marakanu".

 

Luković je već bio član "crveno-belih" od 2002. do 2006. i za to vreme odigrao 64 utakmice i postigao tri gola.

 

 

Nikola Vukčević

 

Fudbaler Budućnosti je nekoliko puta bio na meti Zvezde, ali u trku za njim se uključila i Braga. U ponedeljak će se znati novi tim mladog (20) veznog igrača.

 

 

Šej Given

 

Liverpul je poslao ponudu iskusnom golmanu Aston Vile. Given ima 37 godina i ako pređe u klub sa Enfilda teško da će izboriti mesto prvog golmana pored 25-godišnjeg  Simona Minjolea.

 

 

Emanuel Adebajor

 

Uprava Šalkea želi da dovede još jedno veliko pojačanje. Od kako je Totinhem doveo Roberta Soldada Adebajor je pao u drugi plan kluba.

 

Kaka

 

Brazilski fudbaler je blizu povratka u Milan, navode italijanski mediji. Kaka je izjavio kako želi da napusti Real Madrid nezadovoljan statusom i minutažom, a posle prodaja Boatenga Šalkeu šanse za ovaj transfer su povećane.

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA