Kasalica i Dauda za trijumf Zvezde u Kragujevcu! (VIDEO)

Iako nisu blistali Fudbaleri Crvene zvezde savladali kao gosti Radnički 1923 2:0 i zabeležili treću prvenstvenu pobedu zaredom

  • 2

Fudbaleri Crvene Zvezde savladali su u četvrtom kolu Jelen Super lige Radnički 1923 u Kragujevcu 2:0 golovima Kasalice i Daude i zabeležili treću uzastopnu pobedu posle startnog neuspeha u Ivanjici.

Crveno-beli, koji su u ovoj utakmici nastupili u belim dresovima nisu blistali, ali i ono što su pokazali bilo je dovoljno za tri boda protiv nejakih domaćina.

Zvezda je povela u 17. minutu posle slobodnog udarca koji je izveo Nenad Milijaš. On je uputio centaršut u "srce" kaznenog prostora gde je Kasalica pravovremeno utrčao i jednim dodirom lopte savladao golmana Čančarevića. Dragan Mrđa bio je u ofsajdu, ali ne i Kasalica i sudije su priznale gol.

U toku prvog poluvremena fubaleri Zvezde dominirali su do vodećeg gola i nedugo posle toga. Kako je vreme odmicalo domaćini su bili sve opasniji. Napadač Kragujevčana Spalević je u nekoliko prilika mogao da se proslavi, ali nedostajalo mu je spretnosti u odsudnim trtenucima, a možda i malo sreće, naročito u 37. minutu kada je sa svega nekoliko metara propustio da savlada Bajkovića.

Posebno poglavlje bili su navijači Crvene zvezde zbog kojih je u dva navrata prekidan meč. U 28 .minutu zbog uvredljivih parola (Izbaciti Toletove korene - hoćemo svuda promene) usmerenih protiv odlazećeg predsednuika FSS Tomislava Karadžića, a na samom početku drugog poluvremena zbog pirotehnike. Dim se sa prostora oko tribine na kojoj su bili simpatizeri kluba sa Marakane raširio po celom terenu i sudija Miodrag Gogić nakratko je morao da zaustavi igru.

U drugom poluvremenu Zvezda se orijentisala prvenstveno na čuvanje vođstva, prepustivši dobrim delom inicijativu domaćinima, koji to nisu znali da iskoriste i nisu za 45 minuta stvorili nijednu "stopostotnu" šansu.

Zvezda je retko pretila, ali kada je to činila bila je svakako opasnija od Kragujevčana. Možda je ohrabrenje za Beograđane priločno dobra završnica meča u kojoj su stvorili nekoliko prilika i postigli drigi gol.

Pečnik je u 85. minutu pogodio prečku sa desetak metara, a nekih tri minuta kasnije Zvezda je izvele najbolju akciju na utakmici, munjevit kontranapad, Ninković je prograo Daudu u prostor ma ovaj je manirom iskusnog egzekutora savladao Čančarevića i obezbedio tri boda svojoj ekipi.

RADNIČKI 1923 - CRVENA ZVEZDA 0:2

(Kasalica 16, dauda 88)

Stadion : Čika Dača. Gledalaca: 10.000 Sudija: Miodrag Gogić.

RADNIČKI 1923: Čančarević, Beljić, Rosić, Tintor, Marić, I.Petrović,S.Petrović, Petronijević (od 76. Andrić), Knežević, Stojmirović (od 87. Simović), Spalević.

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Vešović, Lazić, Krneta, Mijailović, Kovačević, Milijaš (od 89. Gogić), Pečnik, Ninković, Kasalica (od 74. Dauda), Mrđa (od 60. Milunović).

TABELA: Radnički Niš 10, Čukarički 9 (-1), Crvena zvezda 9, Partizan 7 (-1), Javor 7, Novi Pazar 7, Napredak 6, Voždovac 5, Vojvodina 5 (-1), Jagodina 4, Spartak 4, OFK Beograd 3, Radnički 1923 3, Sloboda 2, Donji Srem 2, Rad 0 (-1).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA