Evrobasket bez NBA zvezda: Nema Gasola, Novickog, Pekovića, Kirilenka..

Sudeći po izostancima najboljih igrača svojih ekipa, ovo će biti ponovo jedno od najslabijih takmičenja u poslednjih nekoliko godina* Ali, ovo je prava prilika da se pojave i iskoče u prvi plan nove zvezde evropske košarke

  • 2

Ovogodišnji Evrobasket u Sloveniji biće defakto slabiji od onog u Litvaniji 2011, jer na njemu neće biti evropskih NBA zvezda!

Za razliku od Litvanije 2011. godine, gde je bio sigurno najjači turnir u poslednjih 10 godina, ovoga puta videćemo utakmice bez velikih zvezda.

Ljubitelji basketa neće imati sreće da vide i uživaju u majstorijama Pau Gasola, Dirka Novickog, Nikole Pekovića, Andreja Kirilenka, Luol Denga, Žoakima Noe, Andree Barnjanija.... a jedini predstavnik NBA biće Toni Parker, koji je pristao da igra za Francusku..

Kao po pravilu, šampionat nakon Olimpijskih Igara je uvek najslabiji, jer velike zvezde žele odmor posle naporne sezone, a veruju da njihovi timovi i bez njih mogu da odigraju i ostvare solidan plasman. Tako je bilo 2009.godine u Poljskoj tako je i sada. Zato će ovo biti jedan od najslabijih, ali i najujednačenijih turnira.

Prava je šteta što na terenu nećemo videti te žestoke duele iz NBA poput Gasola i Novickog, ili Pekovića. Takođe, isostaće neverovatne bravure Kirilenka ili Roni Turijafa.

Videćemo kako će se aktuelni šampioni Španci snaći bez dvojice najboljih igrača jer osim Pau Gaosla ne igra ni Navaro.

Sa druge strane Nemci bez Novickog i Kamana, možda mogu da imaju i koristi, jer će se više fokusirati na igru tima. Kod Francuza će igrati Parker, ali neće stameni centar Žoakim Noa kao ni Roni Turijaf, a sa njima dvojicom bili bi još jači.

Crna Gora će morati bez jednog od najboljih cenatar NBA lige Nikole Pekovića, koji je zbog očekivanja ugovora sa Minesotom, odlučio da ne igra na šampionatu.

Velika Britanija i nije navikla da igra sa najvećom Zvezdom Čikaga, Luol Dengom, u timu, tako da im njegov izostanak, kao i Bena Gordona neće toliko teško pasti.

Ko od NBA igrača neće nastupiti na EP u Sloveniji:

Španija: Pau Gasol,  Serž Ibaka,

Francuska: Žoakim Noa, Roni Turiaf,

Rusija: Andrej  Kirilenko, Timofej Mozgov,

Italija: Danilo  Galinari, Andrea Barnjani

Nemačka: Dirk Novicki, Kris  Kaman

Slovenija: Beno Udrih

Velika Britanija: Luol Deng, Ben Gordon

Crna Gora: Nikola Peković

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA