ŠAMPIONKA: Španovićeva pobedila i u Francuskoj!

Na poslednjem takmičenju sezone, turniru deset nacija ("Dekanejšn") srpska atletičarka se takmičila za ekipu Balkana i osvojila je prvo mesto sa skokom 6,82 centimetra, identičnim rezultatom sa kojim je uzela bronzu na SP

  • 1

Na poslednjem takmičenju sezone, na takmičenju "Dekanejšn" u Francuskoj, srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je prvo mesto i izjednačila je lični i državni rekord.

Španovićeva je imala odličnu seriju skokova na poslednjem takmičenju ove sezone, a u dva navrata je, uz minimalne prestupe, skočila i sedam metara.

Ipak, do trijumfa i prvog mesta došla je u prvom skoku sa 6.82m što je daljina sa kojom je uzela bronzanu medalju na SP u Moskvi. Time je izjednačila nacionalni rekord, dok je u četvrtoj seriji zabeležila odličan skok od 6.77m.

Foto: AP/Tanjug

- Prezadovoljna sam. Zaista sam učinila sve što sam mogla. Veoma mi je žao za dva prestupa koja sam napravila, ali ću te daljine ozvaničiti sledeće sezone.

- Sezona je završena i širokog osmeha odlazim na odmor. Poljubac za sve moje navijače - izjavila je Ivana Španović.

Pored Ivane, Amela Terzić svoje takmičenje na 1500m završila je na sjajnom četvtom mestu. Amela se borila od početka do kraja i trku završila za 4:29.44.

Naš reprezentativac Goran Nava svoje takmičenje u Fransukoj završio je na petom mestu. Trku na 1500m istrčao je za 3:58'34.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA