Predstavljamo rivale Srbije na EP: Letonija živi samo od šuta!

Četvrti protivnik "orlova" u grupi B u prvoj fazi takmičenja na EP je vrlo neugodna ekipa, koja ako je krene šut može da pobedi svakog

  • 0

Košarkaši Srbije igraju četvrti meč u grupi B na Evropskom prvenstvu u Sloveniji protiv najneugodnijeg rivala selekcije Letonije. Zašto kažemo najneugodnije, pa zato što su apsolutni autsajderi u ovoj grupi ali imaju određeni kvalitet da iznenade svakog.

Letonija je zemlja koja ima košarkašku tradiciju, a u prilog tome govori da su bili prvi šampioni Evrope 1935. godine na prom Evobasketu u istoriji.

Od tada, do danas, nisu imali većih dometa i rezultata , pre svega jer su bili u sklopu moćnog SSSR-a koji je dominirao u košarci a Letonci su uvek bili deo šampionskih ekipa tadašnje "zbornaje"

Na šampionatu u Sloveniji igraće bez Davisa Bertansa, košarkaša Partizana koji bi im mnogo značio. Međutim, u timu ima dosta igrača koji su sličnog kvaliteta kao Bertans.

Uostalom u timu će biti njegov stariji brat  Dairis Bertans. Uglavnom su odlični šuteri i sve im se svodi na to.Kad ih krene šut mogu da pobede i najbolje ekipe u Evopi.

Predvodi ih najveća zvezda letonske košarke bek Janis Blums, a tu će uz njega biti Kristaps Janicnoks , takođe bek šuter dok će se pod košem letonci oslanjati Martina Meiersa i Kasparsa Berzinsa.

Selekcija Srbije treba da ih shvati ozbiljno i onda neće biti problema, u suprotnom mogli bismo da se ozbiljno "opečemo" u duelu sa njima.

Na prošlom šampionatu u Litvaniji smo ih ubedljivo pobedili 92:77 i od starta smo ih shvatili ozbiljno i pitanje pobede se nije postavljalo. Nadamo se da će tako biti i ovoga puta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA