MOTO GP: Lorenco "za dlaku" ispred Markeza!

Branilac titule do pobede stigao preticanjem pred poslednju krivinu i trku završio sa prednošću od 81 hiljaditog dela sekunde ispred vodećeg u generalnom plasmanu

  • 0

Aktuelni prvak Moto GP šampionata, španski motociklista Horhe Lorenco, vozač Jamahe, pobednik je Velike nagrade Britanije, vožene na stazi "Silverstoun".

Lorenco je do trijumfa u 12. trci sezone stigao na dramatičan način, svega 81 hiljaditi deo sekunde ispred sunarodnika Marka Markeza, fenomenalnog debitanta u najjačoj klasi, koji je vodeći u generalnom plasmanu. Treći je bio takođe Španac, Dani Pedrosa, klupski drug Markeza u Repsol Hondi.

Markez je povredio rame tokom zagrevanja, što je dovelo u pitanje njegovo učešće u trci, ali mladi as pokazao je veliko srce i svu raskoš talenta i trijumf mu je izmakao pred poslednju krivinu, kada ga je Lorenco prestigao. Markez je trku počeo sa pol pozicije, ali Lorenco je odmah preuzeo vođstvo i u odmeravanju njih dvojice protekla je cela trka.

Markez je u nekoliko navrata izbijao na čelo trke, kad je u poslednjem krugu ponovo prestigao Lorenca izgledalo je da će ostvariti pobedu, međutim šampion je našao način da uzvrati.

Četvrto mesto osvojio je slavni Italijan Valentino Rosi na Jamahi, dok je peti bio Španac Alvaro Bautista na Hondi.

U generalnom plasmanu Markez vodi sa 233 boda, Pedrosa je drugi sa 203, Lorenco treći sa 194, dok je četvrtoplasirani Rosi sa 156 bodova daleko od borbe za titulu, a Britanac Kal Kračlou sa 136 jedva da je u domenu teorije.

U šampionatu će se voziti 18 trka , naredna je na programu 15. septembra, Velika nagrada San Marina na stazi "Marko Simonćeli" u Mizanu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA