Hej: Pobegao sam iz Nemačke zbog Čisorinih pretnji

Heju preti kazna od deset godina ukoliko ga nemačke vlasti uhapse i na sudu mu se dokaže krivica

  • 0

Britanski bokser Dejvid Hej oglasio se posle dvodnevnog statusa "nestao u akciji", saopštio je da je napustio Nemačku iz straha da će Derek Čisora ostvariti svoje pretnje da će ga upucati i spaliti.

U prvoj izjavi koju je dao posle incidenta Hej je izrazio uverenje da je Delboj u stanju da uradi tako nešto.

- Čuo sam kad je Čisora rekao da će me upucati. Tad sam odlučio da odem u hotel u nadi da će se Čisora malo smiriti. Međutim, kad sam stigao tamo video sam da je ceo njegov tim smešten u istom hotelu, pa sam mislio da je najbolje da napustim i hotel. Tako sam ranije stigao i na aerodrom i napustio Minhen prvim slobodnim letom.

Britanac je izrazio spremnost da pomogne nemačkim vlastima u vezi s istragom incidenta.

- Znam da nisam anđeo, ali tokom 21 godine u boksu nikad nisam bio umešan u ovakav slučaj. Rado ću se odazvati na svaki poziv bokserskih vlasti da pomognem u raspetljavanju ovog incidenta – rekao je Hej.

Britanski bokserski savez najavio je istragu povodom događaja, ali dvojicu boksera više treba da brine nemačko pravosuđe, po kome su zaprećene kazne za ono što su njih dvojica uradili pet godina (Čisora) odnosno 10 godina zatvora (Hej).

Ako bude proglašen krivim, Heja očekuje najmanje šest meseci zatvora, dok će Čisora u najboljem slučaju proći s novčanom kaznom.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA