ŠTIMAC: Srbija je jača nego prošli put!

Selektor Hrvatske ističe da ga ne zanimaju unutrašnji problemi koji se javljaju u i oko srpskog nacionalnog tima

  • 0

Selektor fudbalera Hrvatske Igor Štimac svestan je koliko radosti može da donese svom narodu pobedom protiv Srbije, ali ne dozvoljava da ga bilo kakva razmišljanja ometu u pripremi utakmice koja će se 6. septembra igrati na stadionu Crvene zvezde.

Takođe, Štimac nije želeo da se obazire na pitanje novinara koliko događaji u Vukovaru zbog uvođenja dvojezičnosti mogu uticati na atmosferu na "Marakani".

- Pričam samo o sportu - rekao je Štimac. On je dodao da je stranje u reprezentaciji očekivano.

- Sa spiska su zbog povreda otpali Šindenfeld i Badelj. Ostali smo na 23 igrača, jer su se juče malo povredili Strinić i Kovačić i sada su na kratkoj rehabilitaciji, pa ćemo videti. Potom ćemo reagovati s eventualnim pozivanjem nekog drugog.

Selektora Hrvatske ne zanimaju problemi sa kojima se susreće tim Srbije, kao ni mogućnost da će navijači zviždati srpskom fudbalskom savezu.

Usresredićemo se na tehnički i taktički rad. Ne razmišljam o njihovim problemima, već radimo na svojim. Ne verujem da će publika biti više nama naklonjena zbog nekih događaja. Mislimo da je najbolji put da ne razmišljamo o tome ako želimo da ispunimo cilj, a to su tri boda - rekao je Štimac i dodao da je Srbija jača nego u Zagrebu.

- Srbija  je jača nego što je bila u Zagrebu. Danas Srbi imaju Matića, izvrsnog zadnjeg veznog. Vidljivo je da Mihajlović nije našao za to mesto, a Matić je to sad rešio. Sada su i uigraniji, nekoliko igrača im igra zajedno u Benfiki.

Dobra forma Luke Modrića svakako raduje selektora Hrvatske pred meč u Beogradu.

- S formom mojih igrača mogu biti zadovoljan. Srećan sam zbog Luke, vidljivo je da je ušao u formu u pravo vreme za nas. Doživeo je ovacije u Madridu, to retko koji igrač doživi. Vesele nas i forma i trofeji Mandžukića.

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA