Vaterpolo klub Radnički Kragujevac istupio iz Zajednice ligaša!

Osvajači Kupa Evrope i finalisti domaćeg plej-ofa smatraju da nije dovoljno urađeno na unapređenju regularnosti takmičenja i života i funkcionisanja klubova. Predsednik kluba Uroš Bogdanović podneo ostavku na članstvo u koordinacionom odboru VSS

  • 0

Vaterpolo klub Radnički iz Kragujevca saopštio je da je doneo odluku da istupi iz Zajednice ligaša nezadovoljan radom te organizacije.

Pored toga, predsednik kluba, Uroš Bogdanović, odlučio je da podnese ostavku na mesto u koordinacionom odboru Vaterpolo saveza Srbije.

Kao konkretne razloge za nezadovoljstvo Radnički je naveo to što Zajednica ništa nije uradila u cilju unapređenje ambijenta kvalitetnijeg takmičenja i regularnosti takmičenja. Takođe, prema mišljenju Kragujevčana, Zajednica nije unapredila život i funkcionisanje klubova.

Izostala je, navodno, i obuka sudija, klubova za rad sa mladima, trenera i klubova na temu samofinansiranja i olakšanja u finansiranju i funkcionisanju. Kao poslednju zamerku, Radnički je naveo i to što Zajednica nije uradila ništa na medijskoj afirmaciji vaterpola i samog takmičenja, a nije se izborila ni u borbi za prava TV prenosa.

Kragujevčani su saopštili i da nisu zadovoljni radom Koordinacionog odbor VSS.

- Ništa od navedenih stvari koje su smatramo osnovni faktori uspešnog funkcionisanja klubova nije bila tema i predmet rada zajednice ligaša koja je očigledno bila politički-interesno formirana sa samo jednim ciljem, da se smeni dotadašnji predsednik VSS Velibor Sovrović - navodi se u saopštenju Radničkog.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA