Kolašinac četvrti na mitingu u Zagrebu

Srpski reprezentativac završio sezonu bacivši kuglu 20,63 što mu je jedan od najboljih rezultata u karijeri, za santimetar bolji od hica kojim je postao dvoranski šampion Evrope

  • 1

Srpaki atletičar Asmir Kolašinac zabeležio je odličan rezultat na poslednjem nastupu ove sezone.

Na međunarodnom atletskom mitingu u Zagrebu, 63. "Memorijalu Boris Hanžeković" naš takmičar bacio je kuglu 20,63 metra, što mu je jedna od najvećih daljina u karijeri. To je bio hitac za centimetar bolji od onog u Geteborgu, kada je u martu Asmir postao dvoranski šampion Evrope.

Ovog puta to je bilo dovoljno samo za četvrto mesto. Kolašinac je rezultat zabeležio iz prvog pokušaja, a kasnije je  imao još jedan odličan hitac - 20,48 u petoj seriji.

Prvo mesto pripalo je Amerikancu Rajanu Vajtingu, srebrnom sa SP u Moskvi, koji je pobedio sa daljinom 21,60. Drugi je bio Kanađanin Dilan Armstrong (bronzani na nedavnom SP) bacivši kuglu 21,45, a treće mesto osvojio je slavni Poljak Tomaš Majevski, dvostruki olimpijski šampion, sa hicem 20,88.

- Lep način da se završi sezona, ali mogu reći da mi je sada još više žao zbog Svetskog prvenstva. Da sam u Moskvi tehnički bio kao večeras, možda bi Srbija dobila i treću medalju. Nakon Moskve ja nisam ni trenirao i u takvom padu forme imao sam dva hica preko 20 metara, ali to je sada iza mene. Odlazim na zasluženi odmor, a onda se spremamza nove pobede - izjavio je Asmir Kolašinac posle mitinga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДАШОНИ

    4. septembar 2013 | 00:02

    БРАВО МАЈСТОРЕ, ИЗ ДАНА У ДАН СИ ЈАЧИ И БОЉИ, САМО НАПРЕД

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA