DUDA IVKOVIĆ: Odbrana ključ pobede!

Srpski selektor istakao samo 56 primljenih poena protiv jake ekipe kao što je Litvanija i ocenio da je ovaj trijumf veliki podstrek u nastavku takmičenja

  • 5

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je da je njegova ekipa zasluženo savladala Litvaniju na startu prvenstva Evrope, pošto je imala bolji ritam i jaču igru u odbrani.

- Mislim da smo utakmicu dobili potpuno zasluženo, jer smo imali veći ritam i bolju kontrolu od litvanskog tima. Protiv ovako odličnog tima primili smo samo 56 poena. Ne mogu ipak da odvojim odbranu od napada, ali smatram da smo dobro pripremili utakmicu u fazi odbrane i da su igrači veoma dobro odigrali - rekao je Ivković na konferenciji za novinare posle meča.

Srbija je u Jesenicama u prvom kolu B grupe EP savladala Litvaniju sa 63:56.

- Naš tim je veoma mlad. Imamo dosta debitanata i ovaj trijumf bi morao da im bude podstrek i motivacija u daljem toku šampionata. Već sutra nas očekuje teška utakmica protiv Bosne i Hercegovine za koju nećemo imati ni 20 časova odmora da bi se što bolje pripremili - poručio je Ivković.

Meč drugog kola između Srbije i BiH igra se u četvrtak od 17.45, takođe u Jesenicama.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • delije1989

    5. septembar 2013 | 00:25

    Idemo po zlato

  • Бојке Кум

    5. septembar 2013 | 03:47

    За све момке на паркету, за најбољи спорт на свету, за Србију нашу мајку остваримо ову бајку. До победе нек' се пева српска песма, српски стих, само храбро и без страха јер бољи смо од свих њих!

  • MikiGrobar

    5. septembar 2013 | 06:22

    Dudo legendo samo ostro imamo opasan potencijal

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA