Kako napasti Bosnu? Tim Ace Trice slabo brani "pik en rol"! (VIDEO)

Selektor BiH Aleksandar Petrović priznao da njegova ekipa ne može da se odbrani od igre dva na dva, pogotovo protiv Srbije koja ima dominantne centre

  • 0

Košarkaši Srbije moraju danas u duelu sa Bosnom i Hercegovinom da potvrde dobru igru i pobedu protiv Litvanije na otvaranju Evrobasket šampionata. "Orlovi" su pokazali visok nivo igre, a danas protiv BiH šansa za pobedu leži u igri dva na dva, odnosno takozvanom "pik en rolu"

Selektor BIH Aleksandar Petrović, popularni Aca Trica, i sam je priznao da bez Stipanovića, koji je povređen i neće igrati protiv Srbije, njegov tim ima problem u odbrani od igre dva na dva.

- Videlo se to na meču protiv Letonije, ne možemo da odbranimo pik en rol igru bez Stipanovića. Ono što nas je krasilo u pripremama u nekoliko mečeva je upravo bila dobra odbrana u tom delu igre, a sada je to naša slabost - istakao je Petrović.

Zato Dudini momci i treba da ih napadaju u tom segmentu sa što više saradnje Krstića i Nedovića ili Stefana Markovića i Katića, jer imamo dominantne centre koji mogu da reše sve situacije jedan na jedan. Ali nema sumnje da je iskusni trenerski mag Dušan Ivković to i sam uvideo i da će odlično pripremiti ekipu.

(Izveštač Telerafa iz Slovenije, Dragutin Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA