NEMA STRAHA ZA HRVATE: Svetla na Marakani sijaće punim sjajem!

Prema najavama direktora Zvezdinog stadiona, ne postoji mogućnost da se ponovi scenario od pre 14 godina

  • 2

Nije bilo svejedno fudbalerima Hrvatske te 1999. godine kada ih je obavio mrak na ''Marakani''  već na početku drugog poluvremena meča sa tadašnjom Jugoslavijom. Reflektori koji su ''tukli'' fudbalere u oči odjednom su prestali da rade na opšte zaprepašćenje mnogih na stadionu.

Sada, 14 godina kasnije, Hrvati su ponovo u Beogradu, samo što je ovoga puta situacija mnogo drugačija. Nema više tolike tenzije, ali i garancije sa stadiona da će sve da bude ''pod konac'', svakako su ohrabrujuće.

- Urađena je kompletna revizija, ispitan je svaki šraf u trafo stanici. Postavljeni su novi trafoi. Ispitivanje je bilo pod maksimalnim opterećenjem - rekao je direktor stadiona Zvezde Miodrag Đorović, koji se osvrnuo na sada već davnu 1999. godinu:

- Problem je bio u konstrukciji sijalica. Programirano je da se restartuju na sobnoj temperaturi za 20 minuta i možete da pritiskate taster koliko god hoćete, ali ne vredi. Tog dana zabeležena je temperatura od 31 stepen i UEFA i FIFA su imali toleranciju.

Podsetimo, prema pravilima UEFA i FIFA, ukoliko se utakmica ne nastavi posle 30 minuta od momenta prekida, odlaže se za 24 sata, a na ''Marakani'' je prekid tada trajao čak 45 minuta.

(Telegraf.rs/Sportski žurnal)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bunar

    6. septembar 2013 | 12:14

    Neće se ponoviti.Mi smo ipak civilizovaniji narod od njih.

  • mia

    6. septembar 2013 | 20:05

    A kako da im bude svejedno,bili su svjesni gdje su dosli...a "elektrika"je namjerno iskljucena prije 14 godina...Evo vam vase kulture...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA