Amela Terzić i Emir Bekrić kandidati za najboljeg mladog atletičara Evrope

Dvojac naših atletičara će 12. oktobra u Talinu znati ko je najbolji, a svi ljubitelji "kraljice sportova" na stranici www.facebook.com/EuropeanAthletics od 7. septembra mogu da glasaju

  • 0

Evropska atletska federacija (EA) objavila je listu kandidata za prestižnu "Najbolji mladi atletičar Evrope", nagradu koja je ranijih godina pripadala svetskim šampionima. Emir Bekrić i Amela Terzić su ušli u još jedno "finale", pošto su kandidati da budu laureati. Glasanje počinje 7. septembra i traje do 27. septembra. Svečano proglašenje će biti održano 12. oktobra u Talinu.

Emir je ove godine ostvario najveći uspeh u svojoj karijeri osvojivši, kao jedini Evropljanin, bronzu na moskovskom Svetskom prvenstu. Usput, sjajni Bekrić je četiri puta obarao rekord Srbije na 400 metara s preponama. Takođe, Emir drži i titulu prvaka Evrope do 23 godine.

Iako nije uspela da na smotri najboljih atletičara sveta ostvari zapaženiji rezultat Amela Terzić je evropska šampionka na 1.500 metara (u konkurenciji do 23 godine), a pobedu i zlato osvojila je u Tampereu.

Sudeći po komentarima na Fejsbuk stranici, preko koje će se vršiti glasanje, u muškoj konkurenciji prvi kandidat je naš reprezentativac. Glasanje za sve ljubitelje atletike biće preko facebook stranice (http://www.facebook.com/EuropeanAthletics), počevši od 7. septembra.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA