PORAZ UPOZORENJA: Srbija izgubila od Makedonije

Treći meč u B grupi izabranici Dušana Ivkovićaneočekivano su izgubili od Makedonija sa 75:89 i sada u grupi B tri ekipe (Srbija, Litvanija i Letonija) imaju pet bodova, a tri četiri

  • 9

Bo Mekejleb, Pero Antić i minijature Vlade Ilievskog, ali i očajna igra Srbije u obe faze bile su dovoljne da u Jesenicama Makedonija slavi u derbiju trećeg kola B grupe Evrobasketa. Srbija je poražena sa 75:89 (19:27, 15:19, 13:22, 29:17).

Analiza igre biće potrebna, ali deluje da je scenario bio malo gori nego u drugom delu meča protiv Bosne i Hercegovine. Na stranu mladost i neiskustvo, ali ovaj poraz je došao u pravom trenutku jer do plasmana u drugi krug treba zabeležiti još najmanje jednu pobedu. Međutim, ovo je bila utakmica u kojoj nas šut nije služio. Ni onda kada je napravljena akcija da se to uradi...

Sve je počelo dosta traljavo, a kako je meč odmicao Makedonci su koristili sve "poklone" koje su dobijali od nas. Ovo se najpre odnosi na "promaju" u našem reketu i 13 primljenih poena sa penala u prvoj deonici. Ustvari, prvih deset minuta je i determinisalo pobednika. Veliki minus uz očajan procenat nije ni mogao da se sustigne. Srljali su "orlovi" u napadu, pokušavali da "razbiju" maler u šutu, a Makedonci su, za razliku od nas, skupljali lopte, što je važno, pod oba obruča. Većina takozvanih "ničijih lopti" na kraju je završavalo u njihovom posedu, a nekadašnji igrači Partizana i Zvezde bili su neumoljivi.

Pobeda Makedonije je čista kao suza iako su sudije u nekoliko navrata svirale... najblaže rečeno, za Makedoniju, a sa njom se mnogo toga zakomplikovalo u našoj grupi. Sada četiri ekipe imaju dve pobede i jedan poraz. Na kraju krajeva, sve četiri bi mogle dalje, ali je bitno sa kog će se mesta ići u drugi krug. Anđušić je imao svoju rolu, ali je "serija" zaustavljena na 68:79.

Srbija u petak ima dan odmora i verujemo da će Dušan Ivković imati šta da kaže izabranicima pred odlučujuće mečeve sa Letonijom i Crnom Gorom.

Makedonija - Srbija 89:75

MAKEDONIJA:

Kostovski, Ilievski 16, Sokolov, Mekejleb 27, V. Stojanovski 7, D. Stojanovski 8, Brčkov, Gečevski 9 (9sk), Antić 16 (14sk), Đuroski, Čekovski, Samardžiski 6.

SRBIJA:

Nedović 11, Nemanja Krstić, Micić 3, Bogdanović 6, Bjelica 13 (8sk), Marković 9, Kalinić, Gagić, Krstić 9 (11sk), Anđušić 19, Katić 4, Štimac 1.

GRUPA B (Jesenice):

BiH – Crna Gora 76:70

Litvanija – Letonija 67:59

Srbija – Makedonija  75:89

TABELA:

Litvanija 5, Letonija 5, Srbija 5, BiH 4, Crna Gora 4, Makedonija 4.

Ovde možete pratiti tok duela:

Srbija je počela sa pet promašaja... Vojdan Stojanovski u prvim minutima zadaje najviše problema. Prvi poen iz igra "orlovi" su dali u 3. minutu (Bjelica). Za 12 sekundi, u 4. minutu Srbija je napravila tri prekršaja čime je izašla iz bonusa. Mekejleb je sa penala postigao tri poena, da bi Damjan Stojanovski ponovo Makedonce doveo do maksimalnih sedam viška (12:5).

U 6. minutu Duda pravi prvu izmenu i na parket šalje Katića umesto Bjelice (4p, 2sk). Do 6. minuta obe ekipe su šutnule 11 puta za tri (Srbija 0/4, Makedonija 1/7)! Makedonija drži prednost bacanjima, a u prvih 10 minuta pogodili su 13 od 15!

Nešto škripi u odbrani... Mnogo je 10 faulova za četvrtinu... Vlado Ilievski je "metnuo" dve trojke za pola minuta i na prvi mali odmor Makedonci idu sa +12 (29:17)

KRAJ 1/4

Makedonci ne staju... Igraju veoma dobro. Ne "ispadaju", a odbrana na našim bekovima iste primorava da prave greške. Posle jedne takve (Bjelica) Bo komšije dovodi do +14 (33:19). Prvu trojku, posle sedam promašaja pogađa Bogdanović za 33:22.

Nešto bolju statistiku za tri ima protivnik (4/12), ali iskusni Ilievski pogađa, što bi se reklo, kada treba - 38:25. Vlado ima 11 poena, a Bo posle dva penala stiže takođe do 11. Makedonija ima višak od 15 poena (40:25).

Sada je Makedonija napravila bonus posle pet minuta igra... Možda je to šansa da se smanji deficit. Zona Makedonaca je problem, ali i naš šut (8/18 za dva, 1/12 za tri u 20. min). Makedonija ima i pet skokova više. Gečevski i Antić zbirno imaju 13 skokova, Krstić šest (sve u prvoj deonici).

POLUVREME

Pauza od 10-tak minuta nije donela mnogo promena na parketu. Udarni dvojac Makedonaca Mekejleb-Antić, odlično pomognut od strane Ilievskog, pa i Gečevskog nastavlja u svom ritmu. Košarkaši Srbije nikada neprecizniji... Pred kraj treće deonice šutirali smo malo više od 30 odsto (30,8). Povratka nema... Makedonci se i zabavljaju. Minus od 26 poena niko ni u košmarnom snu nije očekivao.

KRAJ 3/4

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zzz

    6. septembar 2013 | 23:21

    previse se velicaju u medijima, pa polete, misle da ce se utakmica dobiti sama sebe. protiv makedonije su vec igrali kao "nazovi" zvezde, a protivnik je igrao srcem, kao mi u prve dve utakmice, tj. u jednoj i po, posto su vec protiv bih poceli da filozofiraju.

  • G-Man

    6. septembar 2013 | 23:25

    Nasi ko bez duse.... Izgubise od ekipe koja prakticno nema klupu... Sta ce biti protiv jacih protivnika??? Videcemo nadam se da je ovo samo los dan..... Bolje sad nego u 1/4 finalu....recimo...

  • serdar janko

    6. septembar 2013 | 23:07

    pa nista strasno nije svaki dan bozic...inace to je dobro doslo makedoncima da vrate samop ouzdanje....sto se tice sledeceg meca evo ja vam obecavam pobedu nad crnogorcima i onako sa dvadeset razlike otprilike..he he aj zdravo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA