NAVIJAČKI REZIME: Zviždanje himni i svom golmanu, požar, bacanje stolica, baklji, topovskih udara! (FOTO)

Pročitajte sve o 90 haotičnih minuta na Marakani. Šta se sve dešavalo na tribinama dok su se Srbi i Hrvati borili u kvalifikacionom remiju

  • 25

Reklo bi se sve normalno za naš navijački mentalitet, na sve ovo pomenuto u naslovu. Ipak, derbi sa Hrvatskom ne može da se ne sagleda i iz navijačkog ugla.

Opšte rečeno, nije Marakana grmela kao što ume iako je u više navrata toliko dobro zvučala da su se i hrvatske kolege čudile akustičnosti Zvezdinog stadiona.

Međutim, bilo je pored standardnih "Tamo daleko", "Od Topole", "Marša na Drinu" i sličnih rodoljubivih pesama, ali i onih koje su vređale goste. Pevale su se pesme u kojima je glavna reč "ustaša", tako da smo što se toga tiče sa Hrvatima iz prvog meča u Zagrebu egal, baš kao što je glasio krajni rezultat u Beogradu.

Međutim, srpski navijači su otišli korak dalje. Uspeli su da zapale skoro 10 hrvatskih zastava, jednu navijačke grupe iz Vinkovaca!

Uspeli su srpski navijači i da se prepucavaju oko svog golmana. Severna tribina je kao što smo pisali već konstanto zvižducima ispratila svaki Stojkovićev potez, dok ga je jug hrabrio sa "Stojke Grobare".

Baklje, topovski udari, koji su najjače udarali kada je Josip Šimunić napuštao travu Marakane posle dobijenog crvenog kartona. Tada se i pošteno drmala ograda na severoistoku, dok je grupa navijača na jugozapadu uspela da zapali deo tribine preko platna, pa su morali da intervenišu vatrogasci kako bi ugasili stadion DOMAĆIH NAVIJAČA.

Dobili su takvu podršku u svom radu, da su konstantno tokom gašenja letele odlomljene stolice ka njima.

Zviždanje himni rivala, paljenje baklji koje su letele skoro do golova više nikoga ne iznenađuje u ovoj zemlji.

Na jugu Zvezdinog stadiona nekoliko minuta je bila vidljiva parola sa citatom pesme Jovana Dučića "Sinu tisućljetne kulture".

(Telegraf)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA