NEDOVIĆ: Nismo došli samo da učestvujemo, već da pobeđujemo (VIDEO)

- Oseća se pritisak od kada smo došli u Sloveniju, ali to je sport moramo da budemo spremni na sve izazove i ja verujem da ćemo pobediti Letoniju - kaže plejmejker srpske reprezentacije

  • 2

Košarkaši Srbije igraju danas (17.45) protiv Letonije veoma važan meč za prolaz u drugu fazu takmičenja na Evrobasketu u Sloveniji, a plejmejker Nemanja Nedović veruje u pobedu.

On je istakao da je ekipa zaboravila poraz od Makedonije isto tako kao što je vrlo brzo zaboravila i dve startne pobede.

- Zakomplikovali smo situaciju u grupi ali držimo i dalje sve u svojim rukama. Kao što smo zaboravili dve pobede na početku, tako smo zaboravili i poraz od Mekedonije. Spremićemo se za Letonce i idemo na pobedu - rekao je Nedović.

Ekipa Srbije je imala prilike da odigra sa Letoncima prijateljski meč na turniru u Celju i tada smo trijumfovali 67:54 ali je sada potpuno drugačija okolnost.

- Igrali smo sa njima, znamo koje su im snage i gde vreba opasnost. Ipak, ne odustajemo od našeg koncepta igre, moramo da uđemo sa više energije u utakmicu i neće biti problema - objašnjava Nedović i ističe da igrači osećaju pritisak

- Ima pritiska od početka Evropskog prvenstva, jer nismo došli samo da učestvujemo nego da pobeđujemo. Ovaj meč je dobio na značaju posle našeg poraza ali takav je sport moramo da budemo spremni na sve izazove - zaključio je Nedović.

OBELEŽILI LOPTU SA KOJOM IGRAJU

Zanimljivo je bilo na utkamici sa makedonijom kada je Nedović preturao po korpi za lopte kako bi našao jednu odrđenu pa smo ga pitali zbog čega je to radio.

- Lopte su nove skroz i zbog toga su klizave, ali mi smo našli jednu izlizanu, koju smo obeležili krstićem, sa kojom igramo uvek i ona nam leži pa sam je tražio među ostalim loptama- objasnio je Nedović.

(Od izveštača iz Slovenije, Dragutina Stojmenovića)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedja

    8. septembar 2013 | 13:58

    Lik mi postaje idol,razvalice u NBA samo napred!

  • Бојке Кум

    8. septembar 2013 | 20:33

    За све момке на паркету, за најбољи спорт на свету, за Србију нашу мајку остваримо ову бајку. До победе нек' се пева српска песма, српски стих, само храбро и без страха јер бољи смо од свих њих!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA