NFL: Seintsi, Džetsi i Petriotsi slavili u završnim sekundama, San Francisku derbi sa Pekersima! (FOTO)

Prvo kolo nove sezone donelo mnogo drame i neizvesnosti, Nju Orleans savladao Atlantu 23:17, Nju Ingland Bafalo 23:21, Njujork Džetsi bolji od Tampe 18:17, Kolin Kapernik i Ankvan Boldin predvodili Fortinajnerse do trijumfa nad Grin Bejom 34:28

  • 1

Prvi vikend u novoj NFL sezoni doneo je, kao što se očekivalo, puno uzbuđenja i neizvesnosti.

U derbiju Divizije Jug NFC-a Nju Orleans savladao je Atlantu 23:17. Povratnik na klupu Seintsa posle sezone suspenzije, trener Šon Pejton, nastavio je da bude noćna mora Falkonsa protiv kojih je zabeležio 11 pobedu u 13 susreta. Atlanta je došla na tri jarda od end zone Nju Orlensa u poslednjem minutu, ali nije uspela da postigne tačdaun, pas kvoterbeka Meta Rajana u četvrtom pokušaju presekao je Roman Harper.

Nju Ingland se jedva izvukao protiv nejakog Bafala, pet sekundi pre kraja šuter Petriotsa Stiven Gostikovski doneo je pobedu sa 35 jardi i konačnih 23:21. Kvoterbek Nju Inglanda Tom Brejdi nije blistao, ali nije ni čudo budući da nije mogao da računa ni na jednog od pet najboljih hvatača iz prošle sezone. Rob Gronkovski je povređen, Aron Hernandez u zatvoru, a ostali su potražili sreću drugde ili su otpušteni. Brejdi je kompletirao 29 pasova iz 52 pokušaja za 288 jardi, iz dva dodavanja za tačdaun i jedno presečeno, a imao je i izgubljeni fambl.

Tenesi je iznenadio Stilerse u Pitsburgu 16:9, a blistala je odbrana Tajtansa koja je držala domaćina na samo dva postignuta poena do pred sam kraj, a i ta dva poena bili su posledica velike greške "specijalca" gostiju, a ne napada "čeličnih". Darijus Rejno primao je loptu prilikom kikofa i uhvatio je jard ispred end zone, a onda se vratio u nju. Sudije su prvo proglasile tačbek, ali onda su shvatili da lopta nije ušla u end zonu pre nego što je Rejno uneo i dosuđen je sejfti.

Tajtansi su pet puta sekovali kvoterbeka Pitsburga Bena Rotlisbergera, presekli mu jedan pas i još jednom preoteli loptu posle fambla raningbeka domaćih Ajzaka Redmana. Pitsburg je trčanjem osvojio mizerna 32 jarda, a ni 191 kroz vazduh nije nešto impresivno.

Dramatično je bilo i u Njujorku gde su Džetsi dve sekunde pre kraja šutem Nika Folka sa 48 jardi stigli do pobede 18:17, iako je 34 sekunde pre kraja Tampa povela, takođe šutem. Za tako malo vremena domaćini su uspeli da dođu u poziciju za šut, a pomogao im je prekršaj od 15 jardi nad kvoterbekom debitantom Džinom Smitom.

U derbiju nedeljnog programa San Francisko je savladao Grin Bej 34:28. Blistao je kvoterbek Fortinajnersa Kolin Kapernik (21/39 za 412 jardi i tri tačdauna. Njegova glavna meta bio je Ankvan Boldin, koji je zimus blistao protiv San Franciska u pobedi Baltimora na Superboulu, a u debiju za novi klub imao čak 13 hvatanja za 208 jardi i tačdaun.

U meču je inače bilo dosta nervoze i u nekoliko navrata nije mnogo falilo da dođe do opšte tuče, naročito kada je defanzivac Pekersa Klej Metjuz u drugoj četvrtini oborio Kapernika kada je akcija već bila završena.

U poslednjem napadu San Franciska trener Džim Harbo odlučio je da se kocka i da ide na četvrti pokušaj za dva jarda na 36 jardi od end zone rivala. To se isplatilo, Kapernik je pronašao Boldina za 15 jardi, u nastavku akcije šutem je postavljen konačan rezultat, a gostima je ostalo samo 26 sekundi u  pokušaju da tačdaunom dođu do preokreta i, naravno, nije im uspelo.

Dalas je konačno stigao do pobede (36:31) na svom stadionu protiv Njujork Džajantsa, tek iz petog pokušaja otkako je 2009. otvoren spektakularni objekat koji je koštao 1,2 milijarde dolara. Domaćini su čak šest puta protimali loptu protivnicima od čega su triput presecali pasove Ilaja Meninga koji je bacio 450 jardi uz četiri tačdauna.

Upravo je poslednji od presečenih pasova bio presudan momenat, Brendon Kar vratio je loptu 49 jardi za tačdaun, minut i 50 sekundi pre kraja meča. U preostalom vremenu Džajantsi su uspeli da ublaže poraz, pokušali su i onsajd kik, ali loptu su osvojili Kauboji.

REZULTATI:

Bafalo – Nju Ingland 21:23

Čikago – Sinsinati 24:21

Klivlend – Majami 10:23

Detroit – Minesota 34:24

Indijanapolis – Ouklend 21:17

Nju Orleans – Atlanta 23:17

Njujork Džets – Tampa Bej 18:17

Pitsburg – Tenesi 9:16

Karolina – Sijetl 7:12

Džeksonvil – Kanzas Siti 2:28

Sent Luis – Arizona 27:24

San Francisko – Grin Bej 34:28

Dalas – Njujork Džajants 36:31

Utorak

Vašington–Filadelfija 1.00

San Dijego – Hjuston 3.15

Odigrano ranije:

Denver - Baltimor 49:27

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dzoni

    9. septembar 2013 | 09:54

    Sa boldinom, sf je prvi kandidat za titulu. Sad imaju sve, dva jaka kvoterbeka da iznesu sezonu, kompletno jak napad. Dugo se ceka titula

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA