SABONIS: Srbija je u košarci ono što je Brazil u fudbalu (VIDEO)

Legendarni litvanski košarkaš smatra da se najbolja košarka igra u Srbiji, odnosno na prostorima bivše Jugoslavije

  • 3

Legendarni litvanski košarkaš i aktuelni predsednik Košarkaškog saveza te zemlje Arvidas Sabonis istakao je da dobre igre Srbije mogu da budu iznenađenje samo onim ljudima koji se ne razumeju u košarku i da je srpski tim jedan od glavnih kandidata za medalju.

Srbija je u prvom kolu pomalo neočekivano savladala Litvaniju i tako nagovestila da bi mogla daleko da dogura, sa čime se slaže i Sabonis.

- Još u prvom meču protiv moje Litvanije videlo se da se nije s vama šaliti. Imate tim za visoke domete i zasluženo prenosite četiri boda u drugu fazu. Tačno je da nemate iskusnu ekipu kao nekad pre, ali imate izuzetno talentovane igrače i selektora Dudu Ivkovića - rekao je za ''Naše novine'' litvanski gorostas koji se osvrnuo na jugoslovensku košarkašku školu:

- Vi ste zemlja koja ima dugu tradiciju i uvek spadate u kategoriju favorita. Ne znam kako da objasnim, ali ako se u Brazilu igra najbolji fudbal, u Nemačkoj rukomet, onda je Srbija, a nekada Jugoslavija jedna od zemalja u kojoj se igra najbolja košarka.

Sabonis se osvrnuo i na tvrdnje da je Nemanja Nedović viđen kao naslednik legendarnog Predraga Danilovića.

- Polako, ne preterujte. Nedović jeste talenat, ali je Danilović bio jedan od najboljih igrača sveta u vreme kada je igrao. Ne kažem da Nemanja nema šansu da ga dostigne, ali polako - zaključio je Sabonis u intervjuu za ''Naše novine''.

(Telegraf.rs/Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA