Denis Rodman postaje selektor Severne Koreje!

Nekadašnji NBA košarkaš želi da pošalje sliku svetu da je zemlja kojom vlada Kim Džong Un lepa i mirna, kao i da teži promenama

  • 1

Legendarni košarkaš Čikago Bulsa Denis Rodman mogao bi uskoro da se vrati košarci, pošto planira da preuzme reprezentaciju Severne Koreje.

Rodman je tokom godine u nekoliko navrata posetio Severnu Koreju kako bi popularizovao košarku, a prilikom posete se sprijateljio sa liderom te zemlje Kim Džong Unom, inače velikim ljubiteljem američke košarke.

- Niko ne bi trebalo da se boji Severne Koreje. Oni samo žele promene i teže njima. U to se ubraja i košarka. Želim da ljudi dođu ovde i vide da je sve lepo i mirno. Ja želim biti primer svima, te ću preuzeti selektorsku poziciju u košarkaškoj reprezentaciji - rekao je Rodman.

Popularni ''Crv'' je NBA  karijeru završio 2000. godine u dresu Dalasa, ali je nastavio da se bavi košarkom još šest godina u američkoj poluprofesionalnoj ligi, kao i Finskoj i Britaniji. Najveće uspehe postigao je u dresu Čikaga, sa kojim je osvojio prsten, dok se pre košarke bavio rvanjem, odnosno bio je kečer, zajedno sa Hulk Hoganom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mаr€

    10. septembar 2013 | 11:08

    Osvaja svetsko prvenstvo kao i fudbaleri koji su u finalu pobedili Brazil, pa posle svi u rudnik na neodređeno :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA