DEJVIS KUP: Kanađani zabranili srpski jezik!

Suluda odluka kanadskih čelnika s obzirom na to da čak trojica igrača govore jezik(e) bivših jugoslovenskih republika

  • 4

Pred predstojeći Dejvis kup okršaj između reprezentacija Srbije i Kanade uvedeno je interesantno pravilo od strane naših protivnika - zabranjen je srpski jezik.

S obzirom na to da reprezentacija Kanade ima čak tri reprezentativca koji dobro razumeju jezike bivših SFRJ republika, očekuje se da bi novinari mogli s njima da komuniciraju na srpskom jeziku.

Crnogorac Miloš Raonić, Beograđanin Daniel Nestor kao i Hrvat Frenk Dančević igrači su koji odlično razumeju srpski jezik. Ipak, iz tabora reprezentacije Kanade objavili su da komunikacija te vrste neće biti dozvoljena.

Moguće je da to upšte neće biti problem, jer su predtavnici sedme sile već najavili da će pitanja postavljati na crnogorskom ili pak hrvatskom jeziku.

Mečevi između reprezentacija Srbije i Kanade na programu su od 13. do 15. septembra u ''Kombank Areni'', a cene kompleta karata kreću se od 2.500 do 5.000 dinara.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA