ĐORĐE ĐOKOVIĆ: Želim da dostignem brata!

Srpski teniser i brat Novaka Đokovića Đorđe govorio je o planovima u karijeri, predstojećem turniru u Banjaluci, kao i pritisku koji neminovno nosi prezime Đoković

  • 6

Kako prenose "Nezavisne novine", Đorđe Đoković kaže da je biti brat prvog tenisera sveta Novaka Đokovića velika privilegija, ali i ogroman pritisak.

On želi da dostigne i prestigne brata u teniskom svetu, ali pokušava da put izgradi sam.

- Nije lako biti Novakov brat. To ima i dobre i loše strane. Biti brat prvog tenisera sveta je privilegija i znači imati otvoren put. Gde god da odem, svi me dočekuju jako dobro, međutim, kada izađem na teren, prezime donosi dodatni pritisak, svi igrači imaju dodatnu motivaciju protiv mene - rekao je osamnaestogodišnji Đorđe, koji u Banjaluci igra na ATP čelendžeru "Banjaluka 2013".

Đorđe je govorio o Novaku kao bratu, ali i koliko mu pomaže savetima kada je tenis u pitanju.

- Uvek je isti, ne menja se, hvala Bogu. Uvek je bio dobar brat, brižan i daje savete. Pun je ljubavi prema meni, bratu Marku, roditeljima, ali i drugima. Nadam se da se nikada neće promeniti, jer je zaista jako dobar čovek.

- Redovno mi daje savete o životu i tenisu. Na primer, nedavno mi je rekao da je najvažnije biti smiren na terenu, boriti se za svaki poen i ne misliti unapred. Rekao je: "Uživaj u tenisu i daj sve od sebe."

To što je Novakov brat, ne smeta mu u građenju karijere.

- U početku je bilo opeterećenje, ali s vremenom se čovek navikne. Nadam se da će medijska pažnja jednog dana biti preusmerena na mene zbog rezultata, a ne zbog Novaka. Radim na tome.

Život tenisera iziskuje mnogo putovanja i odricanja, a čini se da Đorđu to ne predstavlja preterano opterećenje.

- Moja prednost je što sam kao jedanaestogodišnjak otišao na akademiju Nikole Pilića, tako da sam se brzo navikao. Volim ovakav život. Volim što mogu da putujem, da upoznajem ljude, kulture... Međutim, nedostaje mi porodica, drugari iz škole, ali šta je tu je - rekao je Đoković.

Naravno da je u tom zgusnutom rasporedu malo prostora za slobodno vreme, a osamnaestogodišnji teniser voli da igra golf i uživa u prirodi.

- Golf mi je jedan od omiljenih hobija. Na teniskom terenu je puno adrenalina, a dok igram golf, uživam u prirodi, zelenilu i to me smiruje. Takođe, volim da slušam muziku i gledam filmove - završio je Đorđe Đoković.

(Telegraf/Nezavisne novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bunt!

    10. septembar 2013 | 16:24

    Pa mali,pocni da radis na tome,umesto sto pricas...

  • makanja

    10. septembar 2013 | 17:29

    Zivis kao car, vidi ti se po njusci da te zabole za takav nivo uspeha i nacin zivota i cemu potreba da kenjas po novinama u opste?

  • Radex

    10. septembar 2013 | 16:04

    Voli sve sto vole mladi . I daleko si ti od brata

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA