LŠ: Real na -10 osvaja Moksvu

Murinjo ističe da je CSKA veći protivnik u Moskvi od ruske zime

  • 0

Večeras će se videti da li je Murinjova vojska izdržljivija od Napoleonove. Slavnog francuskog vojskovođu je slomila ruska zima, a proslavljeni portugalski trener šalje Realove igrače u borbu sa "armejcima" na -10 stepeni. Svakako da mu više odgovara +10 na tabeli u odnosu na drugoplasiranu Barselonu, ali Moskva je Moskva.

Susret CSKA i "kraljevskog kluba" u osmini finala Lige šampiona počinje u 18 časova po našem vremenu, a to je 21 čas po moskovskom. Očekuje se, dakle, ciča zima, ali i 72.000 gledalaca na stadionu "Lužnjiki" (kapacitet 78.360). Biće to rekordna poseta kada na najvećem sportskom objektu u ruskoj prestonici igra CSKA. Najviše ljudi je posetilo njegovu utakmicu 2. septembra 2007. u gradskom derbiju sa Spartakom – 65.000.

CSKA bez poraza protiv španskih timova

Iako Žoze Morinjo opominje da je CSKA mnogo ozbiljniji protivnik Realu od ruske zime, ostaje da se vidi koliko će duga pauza da utiče na igru domaćeg tima. CSKA nije igrao od 7. decembra, kada je u Milanu savladao Inter (2:1) u poslednjem kolu u takmičenju po grupama Lige šampiona, a ta pobeda ga je i odvela među 16 najboljih timova Evrope.

Prvi deo ruskog prvenstva je završen 27. novembra, a nastavak je 3. marta. CSKA je s pripremama krenuo 10. januara, a sproveo ih je u toplim krajevima, u Mursiji, Marbelji i Antaliji.

CSKA igra protiv Reala prvi put, a tradicija kaže da ni jednom nije izgubio u duelima sa španskim klubovima.

- Znači, izgubiće prvi put - rekao je, ni pet ni šest, Murinjo na pres-konferenciji.

"Specijalni" je predvodio Inter protiv CSKA u četvrtfinalu Lige šampiona, u sezoni u kojoj su "nero-azuri" postali prvaci Evrope posle 45 godina (2009/10). I na "San Siru" i u Moskvi bilo je 1:0 za Inter.

"Lužnjiki" su mu ostali nedosanjani san 2008. Mančester junajted je u finalu Lige šampiona savladao Čelsi na penale, a Murinjo je smenjen na početku te sezone, pa je londonski tim i u borbu za tutulu evropskog šampiona poveo Izraelac Avram Grant, od nedavno trener Partizana.

- Naš zadatak je da ostvarimo povoljan rezultat, a to su i pobeda i nerešeno. Čeka nas moćan protivnik koji je prilagođen na uslove igre, i atmosferske i na stanje terena. CSKA se odlikuje čvrstom odbranom, ali i opasnom "kontrom" iz nje. Ali, ja sam uspeo da izmenim psihologiju igrača. Sada kod nas nema slučajnih nerešenih rezultata i poraza. Naučili smo da pobeđujemo i jake i slabe rivale bez razlike - rekao je Murinjo.

Realu su pripala poslednja dva meča u Ligi šampiona kao gostu ruskih timova. U drugom delu u takmičenju po grupama 2002/03. savladao je Lokomotivu u Moskvi s 1:0, a od Zenita je bio uspešniji u grupi 2008/09. sa 2:1.

U Moskvi jeste hladno, ali nije ekstremno hladno. Taj detalj se preuveličava - objasnio je Realov defanzivac Serhio Ramos.

CSKA: Čepčugov, A. Berezucki, Ščenikov, Ignaševič, V. Berezucki, Aldonjin, Vernblum, Džagojev, Tošić, Musa, Dumbija.

Real: Kasiljas, Ramos, Marselo, Varan, Pepe, Čabi Alonso, Granero, Ozil, Kaka, Kristijano Ronaldo, Benzema.

(Telegraf.rs / G. A. / Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA