DUDA: Presrećni smo zbog četiri boda koje nosimo u Ljubljanu, ali nema mesta euforiji!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije smatra da ekipa mora da podigne nivo koncentracije u odbrani, a da u napadu kroz mnogo kreacije dolazimo do lakih poena

  • 5

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković zadovoljan je pristupom igri svoje ekipe u prvoj fazi prvenstva Evrope, koja će sa četiri boda započeti borbu za četvrtfinale, ali postoji još mnogo prostora za napredak.

- Ovo je mlad, perspektivan tim, verujem da neće biti pod pritiskom, iako često ima odsustvo koncentracije i dosta primljenih lakih poena. Trenutno na te stvari ne možemo da reagujemo treningom, već povećanjem timskog duha. Potrebno je da odbrana bude znatno bolja, a u napadu kroz mnogo više kreacije dolazimo do što više lakih poena. Da ne bude samo da kritikujem, izuzetno sam zadovoljan pristupom igri, odnosom igrača prema svakoj utakmici - rekao je Ivković novinarima u Jesenicama i dodao.

- Bez prenetih bodova u drugu fazu šampionata, teško je izboriti plasman u četvrtfinale, da nam je neko pre starta EP ponudio dva bili bismo presrećni, a mi u Ljubljanu putujemo sa četiri boda zbog čega igrači zaslužuju velike čestitke. Ali, nikako nema mesta euforiji, odsustvu koncentracije, već treba da izvučemo pouke.

U prvom meču druge faze EP Srbija će odmeriti snage sa Belgijom u sredu od 17:45 časova u Ljubljani .

- Belgijski tim ima nekoliko iskusnih igrača koje predvodi Aksel Ervel. Imaju i dosta dobrih šutera, koji na ovom turniru nemaju visok procenat uspešnosti. Međutim, na velikim takmičenjima se ne gleda individualna statistika, već timska igra. Poštujemo svakog protivnika. Sigurno da imamo kvalitetniji tim od selekcije Belgije, ali moramo na pravi način da postavimo i pripremimo utakmicu, smanjimo oscilacije i da imamo mnogo bolju kontrolu - zaključio je Ivković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бојке Кум

    10. septembar 2013 | 20:33

    За све момке на паркету, за најбољи спорт на свету, за Србију нашу мајку остваримо ову бајку. До победе нек' се пева српска песма, српски стих, само храбро и без страха јер бољи смо од свих њих!

  • sasa

    10. septembar 2013 | 22:24

    Bravo majstore za pesmicu !!

  • Dovla

    11. septembar 2013 | 07:46

    Bojke, suza mi kanu! ;-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA