Evo još jedne potvrde zašto je "oko sokolovo" neophodno u evropskom fudbalu! (VIDEO)

Nepriznat gol Finaca u Gruziji morao bi da natera čelnike UEFA da pod hitno sistem "hok aj" sprovedu u delo na najvažnijim mečevima. Za sada je samo u Engleskoj aktuelan

  • 1

Na meču između reprezentacija Gruzije i Finske, sudija nije video čist gol napadača Finske Pukija, pošto se lopta odbila od prečku i definitivno prešla gol liniju.

Sve češća situacija u modernom fudbali jeste da sudija ne dosudi čist gol kada lopta pređe gol liniju. S obzirom na to da se lopta ponekad kreće i 13o km/h, ne čudi da ljudi koji su zaduženi za kontrolu ove vrste ne mogu uvek da uoče šta se tačno dogodilo.

Podsećamo, u Evropi, samo se u Premijer ligi instalirao sistem poznatiji kao "oko sokolovo", kako se ovakve stvari ne bi dešavale u najkvalitetnijoj fudbalskoj ligi sveta. Ipak, jasno je da ovo mora da zaživi i u ostalim delovama Evrope, jer se situacije kakva je zabeležena na meču u Tbilisiju često dešavaju.

Najveći problem jeste što ponekad ovakve situacije znaju da utiču na rezultat, pa čak i konačan ishod meča, a nakon toga se kažnjavaju sudije i dobijaju negativne bodove.

Možda najbolji primer dogodio se u šesnaestini finala svetskog prvenstva 2010. godine, kada je Nemačka porazila Englesku rezultatom 4:1. Na prvi pogled deluje kao lagana i sigurna pobeda "Pancera".

Međutim, setimo se da je Frenk Lampard pri rezultatu 2:1 za Nemačku postigao "golčinu", kada se lopta, takođe, odbila od prečku, prešla gol liniju, a potom izašla iz gola. Gol nije bio priznat, a veliko je pitanje kako bi izgledao dalji tok meča da je sve bilo po propisima.

Srećom, ovoga puta to nije bio slučaj, te je Finska slavila minimalnim rezultatom, a strelac je bio Roman Ermenko u 78. minutu s bele tačke.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA