RAONIĆ: Protiv Srbije sve od nas zavisi!

Osim rođenog Beograđanina Danijela Nestora za Kanadu će igrati Miloš Raonić, Frank Dančević i dubl igrač Vasek Pospišil. Žreb za duel Srbije i Kanade održaće se u četvrtak

  • 0

Selektor Dejvis kup reprezentacije Kanade Martin Lorando prepustio je, što i nije nikakvo čudo, ulogu favorita reprezentaciji Srbije u predstojećem polufinalnom duelu tog takmičenja rekavši da je Srbija u prednosti zbog Novaka Ðokovića.

- U ovom slučaju brojevi ništa ne znače, ne možemo da govorimo ko procentualno ima veće šanse. Ovo je sport i sve može da se dogodi. Imali smo prilike da u prošlosti u Dejvis kupu vidimo lude stvari - rekao je Lorando dodavši:

- Smatram da će Ðoković, kao veliki šampion, stići spreman na ovaj duel i ne očekujem da će na njega negativno uticati to što nema vremena za adaptaciju da se odmori od dugog puta iz Njujorka. Verujem da će Novak odigrati na najvišem nivou, kao i u ranijim duelima.

Najbolji kanadski teniser Miloš Raonić takođe nije želeo da govori o šansama za plasman u finale.

- U ovom sportu je sve moguće. Što se mene tiče, siguran sam da ćemo pružiti maksimum. Rezultat će svakako zavisiti od nas - rekao je Raonić.

Kanadski teniser crnogorskog porekla podsetio je da je odrastao u tradicionalnom okruženju koje neguje kulturu sa ovih prostora.

- Otac je uvek vodio računa da ne zaboravimo našu tradicionalnu kuhinju. Uvek je išao u prodavnice gde mogu da se kupe jela kao što su ajvar, kajmak i ćevapčići - naveo je Raonić.

Osim Raonića u reprezentaciji Kanade igraće još i Danijel Nestor, rođeni Beograđanin, Frank Dančević i dubl igrač Vasek Pospišil. Žreb za duel Srbije i Kanade održaće se u četvrtak. U petak se igraju dva meča, u subotu dubl, a u nedelju su na programu preostala dva singla. Međutim, ukoliko posle prvog rezultat bude 3:1 ili 4:0 za neku ekipu drugi se neće igrati.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA