SENZACIJA! Meksiko prvi na kvalifikacionom turniru i ide na SP posle 40 godina!

Košarkaši Meksika u finalu turnira savladali Portoriko 91:89, španske vize izvadili i Argentina i Dominikanska Republika, Brazil totalno podbacio i završio tek na devetom mestu

  • 0

Meksiko nikad nije bio poznat po košarci, ali to bi moglo uskoro  da se promeni. Kvalifikacioni turnir za Svetsko prvenstvo u Španiji 2014, održan u Venecueli, na kojem su učestvovale selekcije obe Amerike, imao je neočekivan epilog, pobedio je Meksiko, ispred Portorika, a na planetarnu smotru idu još Argentina i Dominikanska Republika, dok će izostati Brazil, koji je zauzeo tek deveto mesto.

Reprezentacija SAD nije učestvovala na turniru, jer je kao svetski i olimpijski šampion već obezbedila učešće, a južni sused najveće košarkaške sile naći će se na svetskom prvenstvu posle 40 godina i šampionata u Portoriku 1974.

Ključna stvar na turniru bila je doći do polufinala, time se obezbeđivala viza za Španiju, a dalje se igralo za prestiž. Meksikanci su u polufinalu savaladali Argentinu, predvođenu Luisom Skolom, 76:70, a u izuzetno zanimljivom i dramatičnom finalnom meču Portoriko 91:89.

Gustavo Ajon, košarkaš Atlanta Houksa, proglašen je za najboljeg igrača turnira. U finalu je postigao 20 poena i uz Hovana Harisa koji je dodao 23 bio je najzaslužniji za pobedu nad Portorikom. U poraženoj ekipi istakli su se Karlos Arojo sa 23 i Hose Huan Barea sa 20 poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA