Monako troši stotine miliona, a ima 3524 navijača sa pretplatnom kartom!

Da li je što je Kneževina i ima mali broj stanovnika, ili se u Monte Karlu ne prati fudbal? Falkao, Abidal i društvo će morati mnogo toga da osvoje da bi se navijači probudili

  • 3

Srbi će verovatno imati štošta da napišu povodom informacije da je Monako uspeo da obori rekord po broju prodatih godišnjih ulaznica sa cifrom od 3524!

Da, dobro ste pročitali. Iako stadion u Monaku "Luj drugi" prima 18.000 navijača, klub koji je preko jednog leta postao apsolutnih hit, zbog uloženih miliona (ovog leta samo 146 miliona evra), nije mogao puno da privuče publiku, iako je evidentno da se klub ponosi do sada rekordnim brojem pretplatnika.

Prvi čovek kluba, ruski milijarder Dmitrij Ribolovljev zadovoljno trlja ruke, smatrajući da je veliki uspeh što je klub sa oko 2.000 pretplatnika za svega nekoliko meseci stigao do preko 3.500 hiljade.

Razlog u i dalje skromnoj skromnoj cifri, u kneževskom klubu nalaze u malom broju stanovnika (oko 36.000 u celoj Kneževini).

Veruju u taboru ekipe koja juriša na šampionski tron da će se I broj pretplatnika povećati već za narednu sezonu, kada se očekuju I evropske utakmice.

Rekord je oborio i PSŽ. Klub iz Pariza je prošlogodišnjih 28 hiljada popeo na preko 33, što je čak 75 odsto celog kapaciteta stadiona (oko 45 hiljada).

Dolazak Kavanija, šampionska titular prošle sezone posle 19 godina, doveli su do toga da se i navijači na "Parku prinčeva" probude.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nnidza

    14. septembar 2013 | 10:41

    Jagodina ima isti broj stanovnika i poprilično sličan broj pretplatnih karata!!!

  • nikola

    14. septembar 2013 | 13:41

    Mrzim Monaco,PSG,Man City,Chelsea...

  • Dejan

    14. septembar 2013 | 11:19

    To se ne zove trošenje nego pranje I smanjenje profita...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA