LILIJAN TIRAM IDE NA SUD: Verenica ga tužila zbog nasilja u porodici

Rekorder po broju nastupa u dresu "galskih petlova" (142) u Francuskoj je poznat kao osnivač humanitarne fondacije koja se bori protiv rasizma. Tiram vodi kampanju za prava ilegalnih emigranata, a odnedavno i za legalizaciju gej brakova

  • 0

Bivša verenica legendarnog francuskog fudbalskog reprezentativca Lilijana Tirama podnela je protiv njega prijavu zbog nasilja u porodici.

- Karin Le Maršan, 45-godišnja televizijska voditeljka, podnela je prijavu 4. septembra - saopšteno je iz policije.

Tiram je pre veze sa Le Maršan, bio u braku, iz kojeg ima dva sina. Ova vest iznenadila je mnoge u Francuskoj, s obzirom na to da Tiram, koji je rođen na ostrvu Gvadalupe ima zavidnu reputaciju, a i osnivač je humanitarne fondacije koja se bori protiv rasizma, vodi kampanju za prava ilegalnih emigranata, a odnedavno i za legalizaciju gej brakova.

Tiram je karijeru počeo u Monaku, a potom je igrao za Parmu, Juventus i Barselonu. Za reprezentaciju Francuske odigrao je rekordne 142 utakmice i postigao dva gola, oba protiv Hrvatske u polufinalu Mundijala 1998. godine. Bio je član tima koji je u finalu savladao Brazil sa 3:0 i osvojio svetsku titulu, kao i dve godine kasnije titulu šampiona Evrope.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA