NFL: Puno drame, Grin Bej i Sijetl razvaljuju, Pejton opet bolji od brata Ilaja! (FOTO)

Kvoterbek Pekersa Aron Rodžers bacio 480 jardi uz četiri pasa za tačdaun u pobedi nad Vašingtonom sa 38:20, San Dijego iznenadio Iglse u Filadelfiji sa 33:30. Denver pregazio Džajantse u Njujorku sa 41:23, Sihouksi zautavili napad San Franciska i trijumfovali sa 29:3

  • 1

Odigrani su skoro svi mečevi drugog kola NFL sezone i obilovali su neizvesnošću.

Jedan od derbija trebalo je da bude u Grin Beju gde su gostovali Vašington Redskinsi, ali tu drame nije bilo: sve je rešeno već na poluvremenu (24:0). Iako su rano ostali bez raningbeka Edija Lejsija, koji je doživeo kontuziju, to nije sprečilo Pekerse da očitaju lekciju timu iz prestonice  i slave sa konačnih 38:20.

Kvoterbek Grin Beja Aron Rodžers, mada sekovan četiri puta, bacio je 480 jardi (lični rekord i izjednačen klupski) uz četiri pasa za tačdaun.

Kvoterbek Baltimora Džo Flako postao je drugi put otac nekoliko sati pre utakmice sa Klivlendom, dobio je ponovo sina i to kao da ga je malo poremetilo na terenu, a ni očajan učinak raningbekova nije mu pomogao. Ipak, šampioni su prevagnuli protiv jednog od najslabijih timova lige i ostvarili prvu pobedu u prvenstvu sa 14:6.

Hjuston se namučio sa Tenesijem i do pobede je stigao tek u produžetku, 30:24. Tenesi je u završnim sekundama regularnog toka imao priliku za trijumf, međutim, šuter Rendi Bulok promašio je sa 46 jardi. Teksašani su imali prvi prilku za napad u dodatnom periodu i uspešno su je iskoristili pasom za tačdaun Meta Šauba za Deandre Hopkinsa od tri jarda.

Bafalo Bilsi pokazali su da njihovo dobro izdanje protiv Nju Inglanda u prvom kolu nije bilo slučajno i slavili su protiv Karoline sa 24:23 tačdaun pasom I Džeja Manuela za Stivija Džonsona dve sekunde pre kraja. Defanzovac Bilsa Mario Vilijams odigrao je verovatno najbolji meč karijere pošto je zabeležio četiri i po seka.

U Čikagu vatromet u prvom poluvremenu: Bersi i Vajkingsi postigli su 45 poena, da bi u nastavku odbrane dominirale. Džej Katler deset sekundi pre kraja bacio je pas za pobedonosni tačdaun i konačni rezultat 31:30 za Berse.

San Dijego je iznenadio Iglse u Filadelfiji sa 33:30, a u ovoj utakmici presudio je šut Nika Novaka sa 46 jardi sedam sekundi pre kraja. Risiver gostiju Malkolm Flojd završio je u bolnici zbog povrede vrata.

U bratskom duelu Pejton Mening je i treći put nadvisio mlađeg Ilaja i pokrenuo Denver Bronkose ka pobedi u Njujorku protiv Džajantsa sa 41:23. Pejton je bacio 307 jardi uz dva progravanja za tačdaun. Od velike pomoći bio mu je raningbek Nošon Moreno, koji je istrčao 93 jarda uz tačdaune od 25 i 20 jardi. Povrh svega Trindon Holidej vratio je pant za tačdaun 81 jard.

Ilaj Mening odigrao je jedan od najgorih mečeva u karijeri, četiri pasa su mu presečena, tako da je dodavanje za tačdaun bilo nevažno.

Nju Orleans Seintsi mučili su se u Tampi i umalo nisu poklonili pobedu Bakanirsima pošto su propustili mnoštvo prilika da stvore značajniju razliku. Domaćini su poveli u završnoj četvrtini defanzivnim tačdaunom Mejsona Fostera, koji je vratio presečan pas 85 jardi, a imali su priliku i da uvećaju vođstvo šutom sa 47 jardi nešto više od minut pre kraja, ali promašili su.

Kvoterbek Dru Bris u preostalom vremenu uspeo je da dovede Seintse u poziciju za šut i Geret Hartli je pogodio sa 27 jardi zajedno s istekom vremena.

Duel Sijetla i San Franciska trebalo je da bude poslastica, a pretvorio se u debakl gostiju sa 29:3. Ni najvatreniji navijači Sihouksa nisu mogli da pretpostave da će njihov tim moćni napad rivala da svede samo na tri poena. Kvoterbek Fortinajnersa, supertalantovani Klin Kapernik odigrao je najgoru utakmicu u kratkoj karijeri, izgubio je četiri puta loptu (tri presečena pasa i fambl), dok je Rasel Vilson, njegov kolega, sa suprotne strane bio solidan, ali daleko od spektakularnog (8/19 za 142 jarda uz tačdaun i presečen pas).

Raningbek Sijetla Maršon Linč istrčao je 98 jardi uz dva tačdauna i imao tri hvatanja za 37 jardi i još jedan tačdaun.

REZULTATI 2. KOLA:

Atlanta – Sent Luis 31:24

Bafalo–Karolina 24:23

Čikago–Minesota 31:30

Grin Bej – Vašington 38:20

Indijanapolis–Majami 20:24

Kanzas siti – Dalas 17:16

Filadelfija – San Dijego 30:33

Baltimor–Klivlend 14:6

Hjuston–Tenesi 30:24 (24:24)

Arizona–Detroit 25:21

Tampa Bej – Nju Orleans 14:16

Ouklend-Džeksonvil 19:9

Njujork Džajants – Denver 23:41

Sijetl – San Francisko 29:3

Utorak:

Sinsinati–Pitsburg 2.30

Odigrano u četvrtak:

Nju Ingland – Njujork Džets 13:10

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA