LIGA ŠAMPIONA: Đuričić strelac u pobedi Benfike, moćni Bajern i PSŽ, goleade Reala i Junajteda ! (VIDEO)

Benfika bolja od Anderlehta u "srpskom derbiju" (2:0), strašni Real ponizio Galatasaraj u Istanbulu 6:1, Bajern lako sa CSKA (3:0), Runijev 200. gol za Junajted u pobedi nad Leverkuzenom 4:2

  • 3

Startovalo je 59. izdanje elitnog evropskog klupskog takmičenja, 22. od promene imena u Ligu šampiona, i to spektakularno. Viđeno je 30 golova na osam utakmica, što je 3,75 po meču.

Ono što je nas najviše interesovalo, "srpski derbi" u Lisabonu gde je Benfika dočekala Anderleht, pripao je domaćinima 2:0, a jedan od najzaslužnijih za trijumf "orlova" bio je Filip Đurićić koji je u 4. minutu postigao prvi gol na meču, drugi u Ligi šampiona. Malo pre njega David Alaba doveo je Bajern u vođstvo protiv CSKA iz Moskve u utakmici u kojoj je šampion Evrope lako pobedio 3:0.

Na terenu stadiona "Luž" od starta u timu Benfike nastupili su Ljubomir Fejsa, Filip Đuričić, Nemanja Matić i Lazar Marković, a za goste Aleksandar Mitrović i Luka Milivojević.

Ovo je bilo prilično uspešno veče za srpske internacionalce, Nemanja Vidić slavio je sa Mančester junajtedom protiv Bajer leverkuzena 4:2, a Aleksandar Kolarov i Matija Nastasić očekivano su trijumfovali sa Mančester sitijem protiv Viktorije u Plzenu 3:0.

A GRUPA:

Mančester junajted - Bajer Leverkuzen 4:2

(Runi 22, Van Persi 59, 70, Valensija 79 - Rolfes 54, Toprak 88)

"Farmaceuti" su dužnik "đavola" još od polufinala Lige šampiona 2002. kada su ih neočekivano izbacili. Vejn Runi 199. golom u dresu Mančester junajteda načeo je goste, koji se kao i svi Nemci nisu predali i u nastavku stigli do izjednačenja.

Egal nije potrajao jer posle prodora Valensije po desnoj strani, Van Persi sjajnim volejem makazicama i to slabijom desnom nogom donosi 2:1 za četu Dejvida Mojesa.

Desetak minuta kasnije jubilarni 200. gol Runija i to je nedostižnih 3:1. Tu nije bio kraj mukama gostiju, jer je veoma agilni Valensija dobru partiju krunisao četvrtim golom za Mančester junajted. Potencijalni debakl ublažio je Toprak u 88. minutu.

Real Sosijedad - Šahtjor Donjeck 0:2

(Teišeira 65, 87)

Razočaranje za domaćine koji možda i nisu bili tako loši kao što je pokazao konačan rezlutat. Fatalan po španski klub bio je Brazilac Aleks Teišeira, dvostruki strelac za Šahtjor, koji je ovim trijumfom potvrdio da će uz Mančester junajted biti glavni kandidat za plasman u nokaut fazu.

B GRUPA:

Galatasaraj - Real Madrid 1:6

(Bulut 84 - Isko 33, Benzema 54, 81, Ronaldo 63, 66, 90+1)

Neobična situacija u Istanbulu, golman Reala Iker Kasiljas zamenjen je već u 15. minutu i na njegovo mesto došao je Dijego Lopez, koji je već mesecima u prvom planu. Kasiljasa je povredio saigrač Serhio Ramos.

Trener gostiju Karlo Anćeloti postao je prvi stručnjak koji je u Ligi šampiona vodio čak šest klubova. Njegov rekord fudbaleri "kraljevskog kluba" znali su da obeleže i naneli su pravu katastrofu Turcima.

Kada je Isko u 33. minutu doveo Madriđane u vođstvo nije izgledalo da će biti tako strašno po Galatasaraj, ali u nastavku usledio je slom. Benzema i Kristijano Ronaldo triput su zatresli mrežu domaćina u razmaku od 12-13 minuta i na semaforu je stajalo 0:4.

Benzema je u 81. minutu postigao i peti gol Reala, da bi Bulut počasnim pogotkom bar malo ublažio poniženje.

Kristijano Ronaldo, međutim, nije imao milosti i početkom nadoknade vremena postigao je i šesti gol za Real i kompletirao het-trik.

Kopenhagen - Juventus 1:1

(Jorgensen 14 - Kvaljarela 54)

Iznenađujuć ishod posle prvih 45 minuta, Kopenhagen je vodio od 14. minuta golom Jorgensena. Juventus koji domnira poslednjih godina u Italiji u evropskim kupovima uglavnom se bruka već celu deceniju, još od poraza od Milana u finalu Lige šampiona 2003.

U nastavku meča Kvaljarela fenomenalnim pogotkom donosi izjednačenje u 54. minutu, a do kraja rezultat se nije promenio.

C GRUPA:

Benfika - Anderleht 2:0

(Đuričić 4, Luizao 30)

Srpskom kvartetu u redovima Benfike nije trebalo mnogo da zatresu mrežu rivala, Filip Đuričić doveo je "orlove" u vođstvo već u četvrtom minutu. Šteta što gol srpskog reprezentativca nije prvi u ovoj sezoni Lige šampiona, za malo ga je prestigao igrač Bajerna Alaba.

Iako su gosti dominirali posedom lopte, Benfika je bila opasnija a to je potvrdio Luizao u 30. minutu kada je duplirao prednost domaćina.

Napori Anderlehta u drugom poluvfemenu nisu dali rezultat, Mitrović je zamenjen u 76. minutu a nedugo pre toga dobio je žuti karton. neposredno pre Mitrovića igru je napustio i Filip Đuričić.

Olimpijakos - Pari Sen Žermen 1:4

(Vajs 25 - Kavani 19, Mota 68, 73, Markinjos 86)

Prvak Grčke doživeo je pravi brodolom u poslednjih pola sata protiv nadahnutih Parižana. Čovek odluke bio je Tijago Mota koji je golovima u 68. i 73. minutu slomio otpor rivala, koji više nisu imali snage za izjednačenje, kao što im je uspelo u prvom poluvremenu.

Markinjos je pred kraj utakmice postigao i četvrti gol ta PSŽ i potpuno dotukao domaćine.

D GRUPA:

Bajern Minhen - CSKA Moskva 3:0

(Alaba 4, Mandžukić 41, Roben 68)

Moskovljani su za Bavarce samo dobro zagrevanje, čini se posle prvog poluvremena. Alaba je postigao prvi gol u Ligi šampiona i to veoma lep, iz slobodnog udarca, a Mandžukić je u završnici prvog poluvremena potvrdio dominaciju prvaka Evrope.

Zoran Tošić dobio je prilku u nastavku umesto Vitina. To nije imalo velikog uticaja na dešavanja na terenu, Bajern je dominaciju krunisao i trećim golom, strelac je bio Roben u 68. minutu.

Viktorija Plzen - Mančester siti 0:3

(Džeko 48, Jaja Ture 53, Aguero 58)

"Građani" u prvom poluvremenu nisu uspeli da materijalizuju dominaciju na terenu. Aleksandar Kolarov u 17. minutu dobio je žuti karton zbog igranja rukom.

Gosti su poveli u 48. minutu kada je Džeko preciznim udarcem krunsao prodor i asistenciju Aguera. Kada je Viktorija jednom kapitulirala, sve je bilo mnogo lakše za Siti koji samo pet minuta kasnije udvostručuje prednost preko Turea, a ubrzo se upisao i Aguero, pa je četa Manuela Pelegrninja za 10 minuta triput savladali golmana Kozačika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sloba

    17. septembar 2013 | 22:54

    Lepo ja kazem da je anderleht krs ekipa,mitrovic moze da daje golove ekipama koje su u rangu naseg rada,napretka,a anderleht je na nivou partizana i zvezde,mozda sa nijansu jaci ali vrlo malo

  • Sasa

    17. septembar 2013 | 23:52

    Mrzim ovaj Sahtjor sve brazilci i kao ukrajinska ekipa

  • Milan

    18. septembar 2013 | 10:14

    Juve smrdis!! Dal znas nesto osim da rusis tiketi ???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA