ZEČEVIĆ: Ima kupaca i za Partizan, ali se piše o Zvezdi

Nekadašnji gensek crno-belij smatra da je klub u dobrom stanju i da nema ni preveliki dug, ali je situacija takva da se više priča i piše o privatizaciji Crvene zvezde

  • 8

Tema privatizacije dva najveća srpska kluba Crvene zvezde i Partizana iz dana u dan je sve aktuelnija, s obzirom da je država spremna da što pre i do kraja istera nameru da privatni kapital uđe u Ljutice Bogdana i Humsku. Prema rečima nekadašnjih čelnika srpskog šampiona, pogrešno je misliti da bi pre Zvezda mogla da bude privatizovana i da nema zainteresovanih za Partizan.

U to prvi uverava nekadašnji generalni sekretar, Žarko Zečević.

- Naći će se kupac za Partizan. Klub je u dobrom stanju, nema ni preveliki dug, tako da onaj koji bude uložio neće imati previše izdataka. Međutim, trenutno je situacija takva da se piše i priča o privatizaciji Crvene zvezde. Razlog su verovatno ljudi koji su u klubu i oko njega. Ipak, da stvarno dođe do privatizacije, i Partizan bi bio jednako interesantan kupcima - rekao je Zečević "Informeru".

- Još pre osam godina sam se zalagao za privatizaciju Partizana. Klub je tada procenjen na 40 miliona evra, a da je završen moj projekat stadiona, vrednost bi mu bila oko 120 miliona. Međutim, ideja privatizacije na ovim prostorima je bila tek u povoju, tako da od toga nije bilo ništa. Sad, kad imate ambiciozne ljude, privatizacija je aktuelnija i u ovim kriznim vremenima ulazak privatnog kapitala u klubove bio bi plodnosan.

Sa tim je saglasan i nekadašnji sportski direktor crno-belih, Nenad Bjeković.

- Već sad bi moglo da se priča o potencijalnom kupcu Partizana. Pa mi smo mnogo interesantniji od Zvezde. Najlakše je izmišljati priče, plasirati ih i za dva meseca se sve zaboravi. Valjda je logičnije ćutati, pa ako se nešto desi, pozvati novinare i saopštiti.

Bjeković otvoreno sumnja u najave da bi Zvezda vrlo btzo mogla da dobije vlasnike.

- Na osnovu tih priča mislio sam da je Roman Abramovič maltene kupio Zvezdu. Isto sam mislio i onom prilikom kad je Vladimir Putin bio na "Marakani". I tada se pričalo da je ušao "Gasprom" u Zvezdu i da su njihovi finansijski problemi rešeni. Kad dođe do nečeg konkretnog, tvrdim da Zvezda neće biti u prednosti u odnosu na Partizan - uverava Nenad Bjeković.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA