HOROR ZA MURINJA: Ne plaši se Bazela, nego sudije Orsata! (VIDEO)

Italijanski sudija dvaput na mečevima Serije A isključio Portugalca, u vreme dok je predvodio Inter

  • 0

Žoze Murinjo, menadžer Čelsija, ima dosta briga pred meč s Bazelom u Ligi šampiona, ne zato što su Švajcarci poslednjih godina često zadavali muke engleskim klubovima, već zbog italijanskog sudije Danijele Orsata.

Orsato je Murinja isključio dvaput dok je Portugalac sedeo na klupi Intera. Prvi put to je bilo aprila 2009. na San Siru u utakmici u kojoj su "neroazuri" savladali Fiorentinu sa 2:0. "Specijalni" je tada protestovao zbog prekršaja nad njegovim fudbalerom Davidom Santonom, a sudija mu je pokazao da napusti teren.

Iste godine, ali početkom jesenjeg dela naredne sezone, Orsato je isključio Murinja u Kaljariju. Povod je bio sličan, trener Intera žestoko je protestovao zbog toga što igraču domaćih Astoriju nije pokazan ni žuti karton posle prekršaja nad Mariom Balotelijem. Inter je, ipak, i ovu utakmicu dobio (2:1), a te sezone osvojena je i tripla kruna, Liga šampiona, Serija A i Kup Italije.

Inače, Čelsi i Bazel sastali su se u polufinalu poslednjeg izdanja Lige Evrope, a londonski klub, koji je tada trenirao Rafa Benitez, savladao je rivala u oba meča - sa 2:1 u Bazelu i sa 3:1 na Stamford bridžu, da bi kasnije i osvojio trofej pobedom protiv Benfike (2:1), uz pobedonosni gol Branislava Ivanovića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA