Da li je ovo plan kvalifikacija za EVRO 2016!

Evropsko prvenstvo u fudbalu 2016. godine održaće se od 10. juna do 10. jula u deset francuskih gradova. Evo plana kvalifikacija

  • 0

Narednih nekoliko dana u Dubrovniku se održava kongres UEFA, a izraelski portal "One" već je obelodanio plan kvalifikacija za Evropsko fudbalsko prvenstvo 2016. godine koje će se odigrati u Francuskoj na kojem će, po prvi put, učestvovati 24 ekipe.

Kako Izraelci javljaju, prema reformi predsednika UEFA Mišela Platinija, kvalifikacije će činiti šest grupa od po devet ekipa.

Podsećanja radi, takva situacija je moguća pošto su čelnici UEFA primili Gibraltar kao punopravnogč člana i na taj način zaokružili grupu od 54. članice, bez obzira na proteste Španije.

Pobednici grupa i drugoplasirani automatski će se plasirati na EVRO, zajedno sa najbolje trećeplasiranom ekipom. Preostalih osam trećeplasiranih reprezentacija ići će u doigravanje za popunu četiri preostala mesta.

Prvenstvo Evrope startuje za tačno 1000 dana, a koliko su tvrdnje Izraelaca tačne trebalo bi da se sazna već 19.09. u Dubrovniku.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA