ANTIĆ: Privatizacija Zvezde i Partizana ništa ne rešava

- Pominjanje Mančester junajteda u kontekstu privatizacije srpskih klubova je sramota za državu i čista kupovina vremena - istakao je proslavljeni srpski trener

  • 10

Proslavljeni trener i nekadašnji selektor nacionalnog tima Radomir Antić smatra da privatizacija dva najveća srpska kluba Crvene zvezde i Partizana ne može biti rešenje za celokupni fudbal u državi, već da je cela priča samo pokušaj da se zamaskiraju problemi u klubovima.

- Srpski fudbal je u dubiozi jer se niko ne bavi njime. Situacija je svedena na dnevno-politička prepucavanja, slikanje sa uspešnim sportistima i ratove saopštenjima. Čitava priča oko privatizacije služi da bi se skrenula pažnja s objektivnih problema u kojima se klubovi i čitavo društvo nalaze - rekao je Antić za "Informer".

- Činjenica je da Partizan i Zvezda imaju najveću tradiciju i ime, ali daleko od toga da bi njihova privatizacija bila rešenje za fudbal u celini. Srpski fudbal boluje od mnogih bolesti. Da li mi uopšte znamo i da li ćemo ikada saznati kakvo je realno stanje u tim klubovima? Koliki su dugovi, kakvo je stanje u kasi - pita Antić, i naglašava:

- Pominjanje Mančester junajteda u kontekstu privatizacije srpskih klubova je sramota za državu i čista kupovina vremena.

Trenera kineskog Šandunga ne iznenađuje to što naši klubovi završavaju evropski put pred jesen.

- Nije ni čudo što nas nema nigde u Evropi. Ne može se tamo s livada i školskih dvorišta u Sloveniji i bez jedne prave pripremne utakmice. Ako se već poredimo s najvećim klubovima, onda pogledajmo koliko samo od TV prava zarađuju Real i Mančester i kako da dođemo u tu situaciju - rekao je Antić, slikovito objasnivši na kraju kako se ne zna o stanju u kom se nalaze srpski klubovi:

- Došao sam oko 1970. godine u Partizan. U svlačionici nije bilo daske na WC šolji. Nema je ni danas, a koliko godina je prošlo.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A6

    19. septembar 2013 | 08:11

    Kad su tebe prodali, zasto ne partizan i zvezdu...

  • Dards

    19. septembar 2013 | 08:28

    Za sve ove sto samo pricaju imam molbu da nam kazu sta onda treba da se uradi da popravimo stanje u fudbalu, lako je kritikovati.

  • Rodman

    19. septembar 2013 | 09:00

    Znam i ja reci, nije rijesenje ovo, nije rijesenje ono, ne moze ovako, ne moze onako, ne valja ovo, ono, ali kad treba reci sta treba, onda smo svi nijemi??? Pa i ti Anticu, kritikujes, a nemas rijesenje, onda bolje cuti, imamo takvih kriticara kol'ko 'oces...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA