LIGA EVROPE: Debakl Đukićeve Valensije, Vukić za pobedu PAOK-a, moćni Černomorec i Ludogorec! (FOTO) (VIDEO)

"Slepi miševi" ostali sa igračem manje već u desetom minutu i na svom terenu doživeli ubedljiv poraz protiv Svonsija 0:3, a najvatreniji navijači napustili su stadion mnogo pre kraja, u znak protesta. Černomorec posle preokreta pobedio Dinamo u Zagrebu 2:1, Ludogorec slavio u Ajndhovenu 2:0

  • 0

Posle Lige šampiona na red su došli mečevi i u "utešnom" kontinentalnom takmičenju, Ligi Evrope. Start se nije baš posrećio našem treneru Miroslavu Đukiću koji je na klupi Valensije doživeo pravi debakl protiv Svonsija, 0:3, u Grupi A.

Domaćini su se našli u teškoj situaciji kada je već u 10. minutu isključen zato što je srušio napadača Svonsija Bonija u opasnom prodoru. Rami nije uopšte protestovao zbog isključenje, a Boni je samo nekoliko minuta kasnije postigao prvi gol za Velšane.

Oslabljena Valensija nije mogla da se nosi sa protivnikom i u drugom poluvremenu doživljen je pravi brodolom, Miču je u 58. minutu postigao drugi gol za Svonsi, a De Guzman u 62. i treći i to prelep, iz slobodnog udarca sa velike distance.

Kuriozitet je da je u startnoj postavi ekipe Svonsija bilo više Španaca (šest) nego u Valensiji (četiri), a najvatreniji navijačai koji su pred meč doneli transparent podrške Miroslavu Đukiću napustili su meč mnogo pre kraja, kao vid protesta zbog novog lošeg izdanja njihovih ljubimaca.

U drugom meču A Grupe Sent Galen je potvrdio snagu današnjeg švajcarskog fudbala, sa 2:0 pobeđen je Kubanj iz  Krasnodara, a strelac prvog gola bio je rođeni Begrađanin Goran Karanović.

Grupa B posebno je interesantna za nas jer su u njoj klubovi koji su bili fatalni za Crvenu zvezdu i Partizan, Černomorec i Ludogorec.

Pokazalo se da su oni tvrd orah, Černomorec je u Zagrebu protiv Dinama gubio na poluvremenu golom Fernadeza, ali u nastavku u razmaku od tri-četiri minuta stigao je do preokreta pogotcima Antonova i Đa Đeđea i na kraju slavio 2:1.

Holandski PSV osetio je snagu "istočnog bloka". Ludogorec je u drugom poluvremenu preko Bezjaka u 60. i Misiđijana u 74. minutu obezbedio tri boda trijumfom 2:0.

U Grupi C Red bul Salcburg pregazio je Elfsborg 4:0 uz het-trik Soriana, dok je Standard u Liježu doživeo šukantan poraz protiv Esbjerga u petom minutu nadoknade.

Prava goleada viđena je u Mariboru, gde su u grupi D domačini doživeli težak poraz od Rubina iz Kazanja 2:5.

Jedan od najzanimljivijih duela trebalo je da bude u Frankfurtu gde je Ajntraht dočekao Bordo, međutim domaćini su za petnaestak minuta postigli dva gola, na kraju slavili 3:0, dok su Žirondinci završili utakmicu sa 10 igrača.

U grupi G Dinamo iz Kijeva progitao je gorku pilulu, poražen je od Genka 0:1 na svom terenu, dok je Tun takođe minimalnim rezultatom pobedio bečki Rapid. Igrač odluke bio je Kristijan Šnojvli, dobro poznat beogradskom Partizanu kao strelac prvog gola u nedavnom debaklu u Švajcarskoj.

Rijeka je doživela slom na gostovanju Gimaraešu, Portugalci su trijumfovali 4:0, dok su u meču za koji se očekivalo da bude interesantniji u I grupi Betis i Lion odigrali bez golova.

Totenhem nastavlja sa dobrim igrama bez Gereta Bejla, savladan je Tromso 3:0 uz dva gole Defoa i jedan Eriksena.

Nekadašnji igrač Partizana, Zvonimir Vukić doneo je tri boda PAOK-u protiv Šahtjora Kargandi i to u sudijskoj nadoknadi. Solunski crno-beli, našili su se u zaostaku kada im je mrežu zatresao Kanjas u 50. minutu, izjednačenje je delo Atanasiadisa u 75, pre nego što je zablistao srpski internacionalac za konačnih 2:1.

PAOK je inače ponovo igrao bez publike.

GRUPA A:

Valensija - Svonsi 0:3

(Boni 14, Miču 58, De Guzman 62)

Sent Galen - Kubanj Krasnodar 2:0

(Karanović 56, Matis 76)

GRUPA B:

Dinamo Zagreb - Černomorec 1:2

(Fernandes 43 - Antonov 62, Đa Đeđe 65)

PSV - Ludogorec 0:2

(Bezjak 60, Misiđijan 74)

GRUPA C:

Red bul Salcburg - Elfsborg 4:0

(Alan 36, Soriano 44 p, 69, 79)

Standard Lijež - Esbjerg 1:2

(Mujangi 74 - Van Buren 63, Bakenga 90+5)

GRUPA D:

Zulte Varegem - Vigan 0:0

Maribor - Rubin Kazanj 2:5

(Milec 35, Fajić 73 - Kardeniz 23, Marsano 27, Eremenko 69, Rondon 89, Rjazancev 90+3)

GRUPA E:

Fiorentina - Pasoš Fereira 3:0

(Rodrigez 30, Rajder 67, Rosi 76)

Panduri - Dnjepr 0:1

(Rotan 38)

GRUPA F:

Ajntraht Frankfurt - Bordo 3:0

(Kadlec 4, Rus 16, Đakpa 52)

Makabi Tel Aviv - APOEL 0:0

GRUPA G:

Dinamo Kijev - Genk 0:1

(Gorius 62)

Tun - Rapid Beč 1:0

(K. Šnojvli 35)

GRUPA H:

Frajburg - Slovan Liberec 2:2

(Šuster 23 p, Mehmedi 35 - Kalvincev 66, Rabušic 74)

Estoril - Sevilja 1:2

(Migel 61 - Maćin 59, Gameiro 77)

GRUPA I:

Betis - Lion 0:0

Vitorija Gimaraeš - Rijeka 4:0

(Ba 36, Plange 48, Mazu 68 p, Andre 81)

GRUPA J:

Apolon Limasol - Trabzonspor 1:2

(Sangoj 18 p - Maluda 20, Erdogan 86)

Lacio - Legija Varšava 1:0

(Ernanes 53)

GRUPA K:

Šerif Tiraspolj - Anži 0:0

Totenhem - Tromso 3:0

(Defo 21, 29, Eriksen 86)

GRUPA L:

PAOK - Šahtjor Kargandi 2:1

(Atanasiadis 75, Vukić 90+2 - Kanjas 50)

Makabi Haifa  - Alkmar 0:1

(Gudmundson 70)

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA