OVDE SE PAKLENO TRENIRA: Crvena zvezda Delije najbolji kik-boks klub u zemlji (FOTO) (VIDEO)

Najstariji i najtrofejniji u Srbiji, klub Crvena zvezda Delije, osnovan je 1992. * Za dvadeset godina članovi kluba s "Marakane" osvojili su više od 500 medalja na međunarodnim takmičenjima i kao reprezentativci Srbije

  • 15

Retko gde na svetu se viđa da navijači jednog fudbalskog tima osnuju kik-boks klub! Navijači Crvene zvezde postavili su temelje najstarijeg i najtrofejnijeg kik-boks kluba u Srbiji - Crvena zvezda Delije!

U hodnicima "Marakane", borilački klub "crveno-belih" osnovan je 1992. godine, a godinu dana kasnije zvanično je ušao u sportsko društvo tima iz Ljutice Bogdana.

- Prvi predsednik kluba bio je Željko Ražnatović Arkan - započeo je priču za Telegraf trener kik-boks kluba Crvena zvezda Delije Dejan Kekić, i dodao:

- Sa "delijama" imamo odličnu saradnju. Oni dolaze u klub da treniraju, a pomogli su i u opremanju prostorija za vežbanje - objašnjava trener Kekić.

Kik-boks klub Crvena zvezda Delije ove godine proslavlja veliki jubilej, 20. godina postojanja, a slavu i dobre rezultate takmičari kluba sa "Marakane" počeli su da nižu još od njegovog osnivanja.

- Više od 100 takmičara se vratilo s medaljama sa evropskih i svetskih takmičenja, a u skladu sa najdužim stažom, najuspešniji smo tim u Srbiji. Počevši od Dragana Nerića, Milovana Gašića, Stanke, Savčić, Nenada Đorđevića, Dragana Jovanovića i mnogih drugih takmičara nizali su se uspesi kik-boksera iz našeg kluba - rekao je Kekić prilikom gostovanja naše ekipe na jednom od treninga.

- Ove godine imamo jednog juniorskog reprezentativca koji je otišao na Evropsko prvenstvo u Poljsku, dok će u seniorskoj konkurenciji za Srbiju nastupati Viktor Šubić na prvenstvu sveta u Brazilu.

Zasluge za uspehe svih boraca koji su ponikli među "Delijama" pripadaju treneru Nebojši Miloševiću, koji je i selektor reprezentacije Srbije, kao i njegovim bivšim učenicima i naslednicima, Dejanu Kekiću i Nenadu Ćelapu, osvajačima bronzanih medalja na svetskim prvenstvima.

Reporter Telegrafa "zavirio" je u trening "crveno-belih" na "Marakani", a grupa takmičara pokazala je žestok tempo i borbu. Snažni udarci u džakove odzvanjali su prostorijom koja je ukrašena grafitima i obeležjima "delija", a ništa slabiji zamasi mogli su da se vide u toku sparinga.

Dvoje najbržih čitaoca Telegrafa koji pošalju mejl na karte@telegraf.rs dobiće besplatnu mesečnu članarinu u kik-boks klubu Crvena zvezda Delije.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(P. Milinković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    1. oktobar 2013 | 14:59

    Sta lupetas.koji krimosi i obezbedjenje?deset godina sam tu trenirao a sada sam solidan advokat,u cemu je tvoj problem arogantni covece?verovatno si mamino dete koje nije mrdnulo od mamine suknje.

  • Tonyy

    1. oktobar 2013 | 15:04

    Nemaju veze sa treningom. Trenirao sam neko vreme, treninzi 0, posvecena paznja 0. Od treninga koji traje 90 minuta trenira se ukupno 50 minuta u najboljem slucaju. Trener ceo trening seta u papucama i kucka poruke na telefonu. Ne zanima ga niko od clanova, samo pita ko je doneo pare i kada ce da donese. NE PREPURUCUJEM NIKAKO, ima toliko boljih klubova gde dobijete potrebnu paznju i adekvatan trening.

  • Batica

    1. oktobar 2013 | 14:08

    Treniraj sine i tuci dok možeš, a posle da budeš profi krimos ili obezbeđenje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA