Đukiću otkaz ako ne pobedi Sevilju?!

Dan posle poraza od Svonsija u Ligi Evrope, Valensija je otkazala za konferenciju za novinare srpskog trenera, a mediji su počeli sa navođenjem imena novog šefa stručnog štaba

  • 0

Fudbalski klub Valensija otkazao je konferenciju za novinare trenera Miroslava Đukića, a španski mediji spekulišu da srpskom stručnjaku sledi otkaz.

Novinarima je bilo dozvoljeno 15 minuta prisustva na jutrošnjem treningu, uz povećane mere obezbeđenja zbog aktuelnog "zakona ćutanja" kojeg je uvela uprava kluba, ali i vidljivog nezadovoljstva navijača.

Najvatreniji navijači Valensije napustili su stadion na poluvremenu utakmice protiv Svonsija u Ligi Evrope u četvrtak, koju je španska ekipa izgubila sa 3:0. Ovaj neuspeh provocirao je upravu da zabrani futbalerima izlazak u javnost i komentarisanje loše situacije u kojoj se klub nalazi.

Kako prenose španski mediji, predsednik Valensije Amadeo Salvo i sportski direktor Braulio Vaskes dali su Đukiću ultimatum da će dobiti otkaz ako ne pobedi Sevilju, koja je trenutno na 19. mestu na tabeli Primere.

Neposredno nakon fijaska protiv Svonsija, Đukić je rekao da ne strahuje za njegov nastavak karijere u timu, ističući:

- Jedini strah koji imam je za Valesiju i sramota me je zbog utiska koji ostavljamo. Osećam veliku tugu jer imamo vrlo dobre igrače, ali ne uspevamo da postignemo rezultate.

Valensija će se u nedelju u španskom prvenstvu na stadionu Mestalja sastati sa Seviljom, koju vodi njen bivši trener Unai Emeri.

- Ne možemo tražiti podršku navijača jer je ne zaslužujemo. Siguran sam da sam u stanju da preokrenem situaciju. Nema druge nego nastaviti raditi i boriti se, jer nitko nema čarobni štapić, iako je jasno da nismo našli rešenje - dodao je Đukić.

Valensija je posle početne pobede u Primeri vezala tri poraza i nalazi se na 16. mestu sa 3 poena. Prvi je Atletiko sa 12 poena.

Đukić je Valensiju preuzeo ovog leta, pošto je prethodno sa Valjadolidom obezbedio opstanak u španskom prvenstvu.

Kao najozbiljniji kandidata da eventualno nasledi Đukića na mestu trenera Valensije u španskim medijima pojavljuje se ime Kikea Sančeza Floresa, koji je već bio na klupi tog kluba od 2005. do 2007. godine.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs / Dragana Bajić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA