PET KEŠ: Dosadni su i Novak i Rafa!

- Novak i Rafa su neverovatne atlete, ali reći da su bolji od Bjorna Borga ili Stefana Edberga ili Bekera i Samprasa... E, to bi bila velika glupost. To bi bila svojevrsna uvreda za te legende - rekao je australijska teniska legenda

  • 1
Novak Đoković i Rafael Nadal Foto: Tanjug/AP

Dok velika većina teniskih stručnjaka smatra da u "belom sportu" vlada zlatno doba "velike četvorke" - Novaka Đokovića, Rafaela Nadala, Endija Marija i Rodžera Federera - Pet Keš, legenda ovog sporta i nekadašnji osvajač Vimbldona, prihvata konstataciju, ali uz dosta gorčine.

- Neko jednom reče da muški tenis postaje dosadan. Slažem se. Nema raznovrsnosti, a da se razumemo, nije dosadno gledati Novaka i Rafu u finalima, već njihove taktike. U svakom meču je isto. Dobro, prihvatimo činjenicu da oni igraju i onda se udobno smestite i spremite na dva-tri sata igre sa osnovne linije. Onaj koji se manje umori pobeđuje. Tu i ne treba mnogo veštine - rekao je Australijanac i dodao:

- Nije bilo boljih tenisera od Borisa Bekera i Pita Samprasa. Istina, i oni su bili igrači sa osnovne linije, ali su i te kako znali da napadaju. To su najbolje demonstrirali protiv Agasija ili Vilandera. To je bilo zanimljivo gledati pošto nikada nisi znao šta će da naprave. Novak i Rafa su neverovatne atlete, ali reći da su bolji od Bjorna Borga ili Stefana Edberga ili Bekera i Samprasa... E, to bi bila velika glupost. To bi bila svojevrsna uvreda za te legende.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA