Čuka remizirala, Đurđević ponovo na terenu, Novi Pazar, Radnički i Spartak dobri domaćini!

Na skandiranje ''Junajted forsa'' napadač Rada napokon zaigrao, ali nije pomogao svom timu da odnese pobedu protiv Slbode (0:0). Ostali superligaši sigurni na svom terenu

  • 1

Fudbaleri Čukaričkog i Jagodine odigrali su bez golova na stadionu na Banovom brdu.

Pretpostavljalo se da će domaći na svom stadionu kao favoriti uspeti da sačuvaju sva tri boda, ali su na kraju podelili bodove sa Jagodincima. To ih je koštalo prvog mesta, s obzirom da je pobeda nad OFK Beogradom gurnula Partizan na prvu poziciju na sam vrh tabele.

Četiri meča su stratovala u 16:30. U Kragujevcu su se sastali domaći Radnički i Donji Srem, na severu su snage odmerili Spartak i Napredak u Subotici, te Novi Pazar - Javor, dok je jedini meč u prestonici odigran na Banjici između Rada i Slobode Point.

U poslednja dva susreta između "Crvenih đavola" i prošlogodišnjeg novog superligaša meč je završen identičnim rezultatom 2:0 sa po pobedom na obe strane, a isti slučaj je bio i u ovom šestom kolu Jelen Superlige.

Bijelić je definitivno bio najbolji pojedinac susreta, te je asistirao kod vodećeg gola Spalevića, a kasnije slalomom sam sebi stvorio šansu i sjajnim pogodkom povisio prednost Kragujevčana na 2:0 već u prvih 45 minuta. Posle stečena dva gola zaostatka ekipa iz Pećinaca nije imala snage za bilo kakav trzaj i promenu rezultata.

Poslednji put Spartak i Napredak sasali su se u Kupu 2011. godine, a ono što je posebno interesantno jeste da je utakmica igrana istog dana, rezultat je bio 2:0 za Subotičane.

Ovoga puta potpuno druga slika na severu Srbije, igralo se otvoreno od samog starta, Nošković donosi prednost domaćinu u 14. minutu. Već u sledećem napadu odličan centaršut Torbice i pogodak Farkaša, međutim, napadač gostiju se našao u ofsajdu.

Pokušavao je Napredak da dođe do izjednačenja, ali domaćin ponovo dolazi do gola i povisuje prednost na 2:0 strelac Kovačević. U završnici prvog dela igre penal za napredak, siguran je bio Nenad Mirosavljević i smanjio prednost domaćih na 2:1.

Krenuli su dosta ujednačeno od starta jedni i drugi, pokušavali su gosti da stignu do izjednačenja i konačno, u 56. minutu, uspeli u tome, strelac je bio Ndijae na centaršut Kokovića, izjednačenje i veliko slavlje gostiju. Ključan detalj dogodio se u 67. minutu, kada je ušao Džugurdić i asistirao za pogodak Dina Šarca i pobedu Spartaka od 3:2.

U Novom Pazaru ništa novo, navijači domaćih "Torcida Sandžak" skandirali su poznate parole i napravili neprijatnu uveriru pred početak susreta. Ništa se značajnije nije dešavalo do 16. minuta, kada je Pekarić, zbog potresa mozga kolima Hitne pomoći odvezen sa stadiona, zamenio ga je Mladen Ristović. Konstantna inicijativa Novog Pazara od samog starta, gosti su se povukli i čekali šansu iz kontranapada.

 

Pred sam kraj poluvremena Pazarci dolaze do prednosti. Odličan šut Arsenijevića odbranio je Matović, natrčao je Kecap i smestio loptu u praznu mrežu.U drugom delu igre viđen je gol Mtavdžića, koji je ušao u drugom poluvremenu, a gosti nisu uspeli da konsoliduju redove i Pazarci su slavili sa 2:0.

Potpuno nezanimljiva utakmica viđena je na Banjici, gde je Rad pokušao napadima uglavno preko krila, ali nijedna lopta nije stigla do Pavlovića. "Junajted Forsi", najvatrenije pristalica domaćih, sve vreme su negodovale zbog sedenja na klupi mladog reprezentativca Đurđevića, te je on i dobio šansu u 60. minutu, ali nije uspeo da promeni rezultat.

Najagilniji kod gostiju bio je Tijago uz konstantno uzvikivanje njegovog imena od strane trenera Ljubiše Stamenkovića. Na kraju ipak 0:0.

SUPERLIGA – 6. kolo:

Radnički 1923 – Donji Srem 2:0 (2:0)

(Spalević 27, Beljić 34)

Spartak – Napredak 3:2 (2:1)

(Nosković 13, Kovačević 35, Šarac 67 – Mirosavljević 40 pen, Ndiaje 54)

Novi Pazar – Javor 2:0 (1:0)

(Kecap 45, Mutavdžić 80)

Rad – Sloboda 0:0

Čukarički – Jagodina (19:00)

Partizan – OFK Beograd (19:00)

Nedelja:

Voždovac – Crvena zvezda (15:00)

2. oktobar:

Radnički Niš - Vojvodina

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TARIK

    21. septembar 2013 | 19:21

    A sta je to skandirala Torcida?Bio sam na mecu pa stvarno ne mogu da se setim sta je to bilo!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA