FORMULA 1: Fetel startuje sa čela u Singapuru! (FOTO)

Trostruki uzastopni šampion peti put ove sezone izborio pol poziciju, iza njega Niko Rozberg i Roman Grožan

  • 0

Trostruki uzastopni prvak sveta u Formuli 1 Nemac Sebastijan Fetel peti put ove sezone startovaće sa pol pozicije, pošto je bio najbrži na zvaničnom treningu uoči Velike nagrade Singapura.

Vozač Red Bula, koji je u Singapuru slavio prošle i pretprošle sezone, odvezao je krug za 1:42,841 minut, ostavivši iza sebe zemljaka Nika Rozberga iz Meklarena.

Iz drugog reda startovaće trećeplasirani Francuz Roman Grožan iz Lotusa i četvrtoplasirani Australijanac Mark Veber, drugi vozač Red Bula, a potom slede Luis Hamilton iz Mercedesa i dvojac Ferarija Felipe Masa i Fernando Alonso.

Fetel, sedam trka pre kraja šampionata, vodi u generalnom plasmanu sa 222 boda, ispred Alonsa, koji ima 169 i na dobrom je putu da postane tek treći čovek sa četiri uzastopne titule u istoriji.

Pre njega, to je pošlo za rukom legendarnom Argentincu Huanu Manuelu Fanđu (1954-1957) i Mihaelu Šumaheru, koji jedini ima pet uzastopnoh titula (2000-2004).

Trka za Veliku nagradu Singapura vozi se u nedelju od 14 sati po srednjeevropskom vremenu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA