LŠ: Čelsi u paklu Vezuva, ukradena tabla sa Boašovom taktikom (FOTO)

"Plavci" su na italijanskom tlu slavili samo jednu pobedu, Napoli bez poraza u Evropi na svom terenu od 1994. godine

  • 0

Večerašnji meč osmine finala Lige Šampiona je verovatno "biti ili ne biti" za Čelsijevog stratega Andrea Viljaša Boaša. Čelsi dolazi u Napulj u svom delikatnom trenutku. Portugalskom treneru Andreu Viljasu Boasu svaki meč je presudan za ostanak na klupi engleskog tima.

Da stvari budu gore za Portugalca, italijanski mediji su se domogli table sa ispisanom taktikom Čelsija za večerašnji meč. Na papiru se jasno vidi da Viljaš Boaš sve nade večeras polaže u Huana Matu i da će većina napada ići po levom krilu, gde deluje brzonogi Španac. Međutim, problem za Čelsi je što to sada znaju i u taboru italijanskog kluba.

Susret u Napulju počinje u 20:45 časova, a igrači domaćina neće moći da računaju na savete glavnog trenera Valtera Macarija, koga je Uefa kaznila s dve utakmice zabrane vođenja ekipe, zbog nesportskog ponašanja u utakmici s Viljarealom.

Čelsi je samo jednom pobedio u deset gostovanja u Italiji u evrokupovima. Bilo je to u grupi Lige šampiona 2003/04, kada je savladan Lacio sa 4:0.

Napoli, koji se vratio na evropsku scenu 2008. posle 13 godina, ima nameru da nastavi niz nepobedivosti na svom "San Paolu" (11 utakmica). Poslednji tim koji je odneo pobedu ispod Vezuva bio je Ajntraht iz Frankfurta 1994. Sigurno je da će "plavce" na "San Paolu" dočekati paklena atmosfera. Podno Vezuva je ove godine već pao Mančester siti tako da neće biti čudo i ako Čelsi poklekne pred raspoloženim Napolitancima.

U Čelsiju, u čijem timu nema harmonije ni u svlačionici, pod znakom pitanja je Džon Teri. Napoli računa da će prednost za revanš da stekne na krilima punog stadiona i igračkog trija Kavani - Laveci - Hamšik.

Napoli: De Sanktis, Grava, Kanavaro, Britos, Dosena, Džemaili, Mađo, Inler, Laveci, Kavani, Hamšik.

Čelsi: Čeh, Bosingva, David Luiz, Kejhil, Ivanović, Meireleš, Esjen,Ramireš, Mata, Staridž.

(Telegraf.rs / G. A.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA