KOLAKOVIĆ: Oslobađamo se bremena favorita, pobeda nad Finskom je važna!

Selektor srpskih odbojkaša istakao da je njegova ekipa osećala veliki pritisak u prva dva meča na EP kao branilac titule, a da on pokušava da ih toga oslobodi

  • 1

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je da je zadovoljan reakcijom njegovog tima posle loših igara na startu Evropskog prvenstva u Danskoj i Poljskoj.

Srpski odbojkaši pobedili su Finsku sa 3:0 (25:20, 25:23, 25:15) i na taj način izborili plasman u osminu finala, gde će im protivnik biti selekcija Danske.

- Utakmica je imala veliki značaj za nas i drago mi je što smo došli do važne pobede. Dva seta su nas vodila dalje, a pobeda na drugu poziciju. Postojao je pritisak, međutim na njega smo reagovali adekvatno. Očigledno da smo u prva dva meča bili pritisnuti zbog obaveze evropskog prvaka i uporno pokušavam da skinem taj teret sa ove ekipe - rekao je Kolaković posle meča.

On je dodao da ne poznaje Dansku narednog protivnika Srbije na šampionatu.

- Danska ne dolazi iz tradicionalne odbojkaške zemlje, ne pripadaju evropskom, a kamoli svetskom vrhu. Međutim rezultati koje su postigli u grupi govore da ih moramo ozbiljno shvatiti. Očekujem punu dvoranu i verujem da takav ambijent može da motiviše ove momke. Poštujemo domaćina i ambijent u kojem ćemo igrati. Moramo da damo sve od sebe kako bi prošli tu prepreku - rekao je Kolaković.

Srednji bloker Marko Podraščanin smatra da ekipa svakim danom igra sve bolje.

- Raduje me što smo prva dva seta odigralo kako znamo. Posle neugodnog poraza od Slovenije, danas smo odigrali najbolju utakmicu na šampionatu. Ako ponovimo izdanje od danas, trebalo bi da pobedimo i prođemo u četvrtfinale, a to je odlučujuća utakmica na svakom takmičenju - rekao je Podraščanin.

Utakmica protiv Danske na programu je u utorak od 20 sati, a u slučaju pobede srpski odbojkaši će dan kasnije igrati u četvrtfinalu protiv Belgije, koja je zauzela prvo mesto u grupi A.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бојке Кум

    23. septembar 2013 | 00:37

    У одбрану злата кренули су наши, кад Србија игра свако нас се плаши, само оштро момци, додајте пун гас, шта год да се деси бићемо уз вас, можемо са свима играти одбојке, ми смо чиста десетка, остали су двојке!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA