NFL: Sinsinati bolji od Grin Beja, katastrofe Džajantsa i San Franciska! (FOTO)

Bengalsi defanzivnim tačdaunom stigli do trijumfa 34:30 posle zaostatka od 16 poena, Panteri zabeležili najubedljiviju pobedu u klupskoj istoriji (38:0) protiv Njujorčana, Indijanapolis impresivan na gostovanju Fortinajnersima - 27:7

  • 0

Odigrani su skoro svi mečevi u trećem kolu NFL sezone, koje je obeleženilo nekoliko iznenađenja i mnoštvo "razvaljivanja".

Njujork Džajantsi, koji su pre dve sezone bili šampioni, zabeležili su i treći poraz, 38:0 protiv Karoline, i tako već nagovestili da je plej-of verovatno predaleko. Od Bafala u sezoni 1998/99. nijedna ekipa nije stigla do doigravanja posle tako lošeg starta.

Blistala je odbrana Pantersa, koja je samo u prvom poluvremenu šest puta sekovala Ilaja Meninga, kvoterbeka Njujorčana, zadržavši Džajantse na 18 (!) osvojenih jardi. Sjajno je odigrao i organizator igre domaćina Kem Njutn, koji je posle presečenog pasa bacio tri za tačdaun i istrčao još jedan u najubedljivijoj pobedi svog tima svih vremena.

Fijasko su doživeli i San Francisko Fortinajnersi, i to na svom terenu. Indijanapolis Koltsi održali su lekciju jednom od glavnih favorita za titulu i pobedili sa 27:7. Kvoterbek domaćina Kolin Kapernik ponovo se mučio i dvaput je izgubio loptu. Nije briljirao ni njegov kolega sa suprotne strane Endrju Lak, ali zato jeste odbrana Koltsa i njihov napad trčanjem koji je osvojio 179 jardi uz tri tačdauna.

Iznenada, San Francisko je u problemima, koji lako mogu da postanu još veći jer Aldon Smit, jedan od najboljih defanzivaca, uzeo posle utakmice odsustvo da bi išao na odvikavanje od droge. On je nedavno uhapšen dok je "naduvan" vozio, a u kolima mu je pronađena marihuana.

Za razliku od San Franciska, Sijetl Sihouksi gaze redom, sa rezultatom 45:17 pregažen je nejaki Džeksonvil. Ubedljive pobede identičnim rezultatom 31:7 ostvarili su Nju Orleans protiv Arizone i Dalas u meču sa Sent Luisom.

U jednom od derbija Čikago je kao gost slavio u Pitsburgu sa 40:23. Kvoterbek Stilersa Ben Rotlisberger bacio je 406 jardi, ali šta to vredi kada je četiri puta gubio loptu, a u tri situacije Bersi su to kaznili tačdaunom.

Branioci titule Baltimor Rejvensi dobro su zapamtili katastrofu koju su prošle godine doživeli protiv Hjustona i nisu dozvolili da se to ponovi. Štaviše, sprečili su napad Teksašana da uopšte uđe u end zonu i šutevima i tačdaunima odbrane, specijalnog tima i raningbeka Bernarda Pirsa trijumfovali su sa 30:9.

Jedan od najinteresantnijih mečeva odigran je u Sinsinatiju, gde su domaćini savladali Grin Bej Pekerse sa 34:30. Kvoterbek Bengalsa Endi Dalton neočekivano je nadmašio Arona Rodžersa, ali trijumf je obezbeđen defanzivnim tačdaunom Terensa Njumena od 58 jardi u nesvakidašnjoj akciji, u kojoj su viđena dva fambla, čime je kompletiran kambek posle 16 poena minusa.

Majami je protiv jake Atlante do pobede stigao tačdaunom u poslednjem minutu, 27:23. Kvoterbek Dolfinsa Rajan Tanehil sve više dokazuje da je budućnost nekada jednog od najuspešnijih timova lige - imao je dve izgubljene lopte, ali to ga nije sprečilo da ostvari hirurški precizan odlučujući napad.

Klivlend je iznenadio Minesotu sa 31:27 predvođen, neočekivano, kvoterbekom Brajanom Hojerom, koji je imao svojih grešaka (tri presečena pasa), ali je 51 sekundu pre završetka bacio pas za tačdaun koji je doneo trijumf. Loptu je uhvatio Džordan Kameron, kojem je to bilo treće poentiranje na meču.

I kvoterbek Tenesija Džejk Loker izrastao je u heroja, 2:05 pre kraja započeo je napad na šest jardi od svoje end zone, a u momentu kada je preostalo samo 15 sekundi, uputio je pas za pobedonosni tačdaun Džastina Hantera i konačnih 20:17 protiv San Dijega.

REZULTATI 3. KOLA:

Nju Orleans  - Arizona 31:7

Sinsinati - Grin Bej 34:30

Dalas  - Sent Luis 31:7

Minesota - Klivlend 27:31

Tenesi  - San Dijego 20:17

Nju Ingland - Tampa Bej 23:3

Vašington - Detroit 20:27

Karolina  - Njujork Džajants 38:0

Baltimor - Hjuston 30:9

Majami - Atlanta 27:23

Njujork Džets - Bafalo 27:20

San Francisko - Indijanapolis 7:27

Sijetl - Džeksonvil 45:17

Pitsburg - Čikago 23:40

Odigrano u četvrtak:

Filadelfija - Kanzas Siti 16:26

Utorak:

Denver - Ouklend 2.30

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA